En dag fylld av inspiration!

UNg14 pågår för fullt och jag är redan nu, efter en dag, helt förälskad i det engagemang som finns hos ungdomarna här. Idag har det varit ett fullspäckat schema, jag tror inte jag är ensam om att säga att jag kommer sova gott i natt!

IMG_0147

Bildtext: Hela UNg14-gänget!

Dagen har varit fylld av föreläsningar, vi har fått lyssna på representanter från Sida, Folke Bernadotteakadmin, FN-förbundet och Christer Tistam från försvarsmakten. Deltagarna här på UNg14 är diskussionslivliga – vilket är helt fantastiskt! Jag gick från föreläsningarna fylld med ny inspiration, massvis med hopp och riktigt imponerad. Jag menar, här befinner jag mig nu med cirka femtio ungdomar och vi alla har samma mål – att förbättra världen. Det känns för mig helt fantastiskt.

Diskussionerna idag har handlat om allt från vad statssuveränitet innebär till varför hen inte används i presentationerna. Att ungt engagemang är viktigt återkommer ständigt och jag hoppas att det gör er deltagare lika taggade som det gör mig! Färgstarka föreläsare och deltagare skapar en bra stämning, jag tror rollspelet om Syrien kommer bli en succé imorgon!

IMG_0161

 

Bildtext: Emma Eklund, Referensgruppen och Christer Tistam, Försvarsmakten.

Under eftermiddagen fick vi besöka ett flyktingläger här i parken bredvid Sidas kursgård. Det var Räddningsgymnasiet på Sandö som skapat ett flyktingläger med olika stationer; sjukvård, hygien, könsstympning och andra områden diskuterades och illustrerades. Det var helt klart en övning som jag aldrig kommer att glömma. Här kommer lite bilder från det!

IMG_0171

IMG_0268IMG_0181

IMG_0190

IMG_0220IMG_0222IMG_0228IMG_0234IMG_0275Dagen har varit fantastisk, på alla sätt och vis. Senare ikväll är det Café konflikt där vi ska diskutera Kongo och Ukraina, spännande va?

Glöm inte bort att följa oss på twitter, där kan ni hålla er uppdaterade hela tiden! #UNg14

Vi hörs i morgon!

/ Sara, praktikant Svenska FN-förbundet

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera