Gästinlägg: Jenny rapporterar från Kapstaden

Under ca en månad gör Jenny Tolander praktik hos FN-förbundet i Sydafrika (inte som internationell praktikant) och kommer blogga om sin tid där. Hon bor hemma hos Harold Herman som är vice ordförande i UNA South Africa. Här skriver hon om sin första vecka i Sydafrika.

Personal från UNA-SA (Jenny Tolander precis till höger om skylten)

Hej, UNgbloggen!

Det har är Jenny Tolander som skriver, ni kommer se och läsa lite om min praktik framöver. Jag befinner mig i Kapstaden där jag gör praktik på United Nation Association of South Africa som är Sydafrikas motsvarighet till FN-förbundet.

Jag har min första vecka varit bosatt ute i Somerset West, en småstad som ligger 40 minuters bilfärd från själva Kapstaden. Där ute finns det inte jättemycket sevärdheter, men UNA-SA:s  kontor ligger där.

Nu har jag varit har i en vecka och det är full rulle-kanelbulle! På lördag ar det School MUN, vilket är ett av UNA-SA:s stora projekt så det är mycket förberedelser inför detta!
Ett annat projekt är “Freedom from Violence” som Holly håller i. Det handlar om Post-2015 och hur viktigt det är med fred och säkerhet i samhällen för att utvecklig på alla plan ska gå framåt. Ett väldigt intressant projekt som jag hoppas få jobba mer med under min tid har.

I lördags hade vi möte hemma hos Harold (vice ordförande för UNA-SA, gift med Marcia, och som jag bor hos nu i början) med braai – deras ord for barbeque. Väldigt trevlig tillställning, jag fick mer inblick i deras organisation med olika projekt och dessutom fick vi en supergod lunch; grillat kött och afrikanska korvar, små kycklingpajer, sötpotatis, sallad och bröd. På mötet bestämdes bland annat att två nya personer skulle anställas, vilket är riktigt bra då UNA-SA verkligen behöver mer personal! Ett steg helt i rätt riktning för deras utveckling.

Annat än jobb då? För visst har jag hunnit med en hel del turistande också. I söndags tog Harold och Marcia med mig in till stan. Vi åt lunch på ett trevligt ställe precis vid vattnet, lokal Linefisch – yum! De visade mig även Clifton, ett område med fina stränder och fiiiina hus, Camps Bay som också har en fin strand och sist, men verkligen inte minst, Table Mountains. Det är ett ställe jag verkligen måste komma tillbaka till! Kapstaden ar inringat av denna bergskedja, den ar nästan helt platt vilket gör den så unik, väldigt vackert! Man kan åka en kabinbana upp till toppen, äta lunch där eller bara njuta av utsikten. Vad man också kan göra är att vandra upp, det är på det viset jag vill nå toppen. Superkul att vandra och klättra i bergen, plus bra träning såklart! Dock sa kan det vara ganska farligt i bergen, man kan bli rånad osv, sa jag måste hitta någon som vill vandra med mig…

Det har varit en upplevelserik första vecka här och jag är glad att jag har fyra till!

Peace out, Jenny

Läs mer om FN-förbundet i Sydafrika.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera