Nytt år och nya möjligheter!

Ett nytt spännande år har precis börjat och 2015 är minst sagt ett händelserikt år inom FN. En ny utvecklingsagenda ska beslutas, FN fyller 70 år och världens länder ska försöka enas om globala klimatmål i Paris.

FN-förbundets verksamhet fortsätter i full takt och ett exempel är det arbete våra internationella praktikanter gör varje dag. Vår internationella praktikant i Georgien, Mimmi Granat, har gjort en film där hon visar upp en vanlig dag på praktiken! 

Jag får ofta frågan ”Vad gör du egentligen i Tbilisi?” av familj och vänner. Hur mycket jag än förklarar och skickar bilder så känner jag aldrig att det ger en rättvis bild av den fantastiska tid jag har här i Georgien. Därför bestämde jag mig för att ta med mig kameran en vanlig dag för att filma vad jag gör på jobbet men också på fritiden. Ingen dag är den andra lik så filmen speglar bara en liten del av mitt liv här, men den ger ändå en inblick i livet som internationell praktikant i ett annat land.

Just denna dag då jag filmade hade Georgiska FN-förbundet sitt event ”School of Civic Activism” där ungdomar från fyra olika regioner i Georgien deltog för att veta mer om hur man kan bli mer aktiv i samhället. Som filmen visar tog jag tillfället till fånga och passade på att intervjua några av dem om deras engagemang och framtidstro. Filmen visar också några av de fantastiska internationella personer jag träffat här som arbetar på olika organisationer och som jag åt en underbar georgisk middag med just denna kväll.

/Mimmi Granat

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera