Välkommen till SweMUN 2015!

Tycker du om att diskutera globala frågor? Är du intresserad av att lösa konflikter i världen? Vill du agera delegat för ett av FN:s medlemsländer? Anmäl dig i så fall till SweMUN 2015 – FN-förbundets årliga nationella FN-rollspel för gymnasieelever!

SweMUN

SweMUN 2015 arrangeras 24-26 mars i Tidaholm, i samarbete med vår FN-skola Rudbecksgymnasiet.

Under SweMUN (eng. Model UN), som är utformat som ett FN-rollspel, får gymnasieungdomar från hela Sverige agera diplomater för något av FN:s medlemsländer. I förhandlingar och debatter som pågår under tre dagar diskuteras aktuella viktiga internationella frågor utifrån landets ståndpunkter, samt försök att hitta gemensamma lösningar på internationella problem och kriser.

Att delta är ett unikt tillfälle att lära dig förstå andra länders politik och utspel i internationella förhandlingar, samt hur komplex världen är. Dessutom ökar du din förmåga att engagera dig i problemlösning och att lösa konflikter, att förhandla, att tala inför publik samt inom kommunikation. Förutom detta får du möjlighet att träffa nya människor och vänner som delar ditt intresse för internationella frågor!

Jag som skriver inlägget, Sara Jungmar, gör i höst en praktik på FN-förbundets avdelning för skolfrågor. SweMUN är en del av vår skolverksamhet där min roll bland annat innebär att planera inför just SweMUN 2015. Tro mig när jag säger att det kommer bli tre riktigt häftiga och lärorika dagar! FN-rollspel som utbildningsmetod ligger mig varmt om hjärtat och jag har under min studietid på universitetet både deltagit och arrangerat mindre FN-rollspel. I över 50 år har FN-rollspel arrangerats på högstadie- och gymnasieskolor samt på universitet och högskolor världen över. Det är inte en slump att över 100 000 personer deltar i FN-rollspel årligen. Det är en fantastisk, pedagogisk och rolig metod att lära sig om den komplexa globala värld vi lever i. Så vad väntar du på? Anmäl dig till SweMUN 2015 redan idag!

Läs här för anmälan samt mer information!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera