Året som gått – 2014

Nu är det inte så många dagar kvar av året och jag ser med spänning fram emot ett nytt intensivt år! 2014 har varit ett händelserikt år både för FN och FN-förbundet. Nu väntar, om möjligt, ett än intensivare 2015.

UNg14 var en succé med över 60 deltagare från hela landet! Deltagarna fick lära sig mer om årets tema som var fred, säkerhet och nedrustning under en intensiv helg på Sida Partnership Forum i Härnösand. Förutom föreläsningar och gruppdiskussioner fick deltagarna besöka ett flyktingläger som Räddningsgymnasiet Sandö byggt upp utanför kursgården.

Under året har ungdomssekreteraren, min företrädare Martin Holmberg och jag, besökt flera FN-föreningar och sektioner. Det har varit otroligt inspirerande och roligt att träffa alla driva unga medlemmar under året!

I oktober anordnade vi en ungdomsansvarigträff på kansliet i Stockholm. Under helgen fick 21 ungdomsansvariga från flera olika FN-föreningar lära sig mer om FN-förbundets verksamhet samt utbyta erfarenheter och idéer med varandra. Under träffen besökt vi även biståndsmyndigheten Sida och fick veta mer om deras MR-arbete.
Vill du bli ungdomsansvarig? Kontakta då din lokala FN-förening!

A och LOrdförande Aleksander Gabelic och generalsekreterare Linda Nordin hälsar ungdomsansvariga välkomna

2015 bjuder på många spännande händelser! Beslut ska tas både om nya hållbarhetsmål och klimatmål i FN och IPCC. Men framförallt anordnar FN-förbundet UNg15 den 21-24 maj!

UNg15 är årets stora händelse för unga i FN-rörelsen – en helg fylld med föreläsningar, workshops och mycket mer. Temat för UNg15 är mänskliga rättigheter med särskilt fokus på rasism, diskriminering och stärkandet av FN:s MR-mekanismer.

Anmälan öppnar den 1 januari och det är först till kvarn som gäller! Den 1 januari kan du hitta anmälningssidan här. Har du frågor är du varmt välkommen att mejla mig på albert.askeljung@fn.se.

Är du inte redan medlem i FN-förbundet? Nu kan du bli medlem via SMS! Se instruktioner nedan.

FN - bli medlem

God Jul och Gott Nytt År! 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera