Första dagen som ungdomssekreterare

Idag är det måndagen den 18:e augusti och jag har påbörjat min första dag som ungdomssekreterare på Svenska FN-förbundet. Ett år av utmaningar, inspirerande människomöten och nya erfarenheter väntar. Jag kunde inte vara mer taggad!

Först och främst vill jag tacka Martin Holmberg, tidigare ungdomssekreterare, för ett fantastiskt år med spännande aktiviteter och möten. Du har varit en stor inspiration och ett stort stöd för FN-förbundets unga. Stort lycka till med allt du tar dig för framöver.

Vem är jag då?

Albert

Jag heter Albert Askeljung och är 22 år. De senaste tre åren av mitt liv har jag ägnat åt studier inom internationella relationer och utveckling i Stockholm. Utöver mina studier har jag självklart engagerat mig i FN-förbundet, bland annat som ordförande i Huddinge FN-förening och medlem i förra årets referensgrupp.

När jag inte studerat eller planerat något framtida evenemang i min FN-förening, har den mesta tiden gått åt att spendera tid med min sambo Anna och vår hund Alice. Vi brukar ofta gå på vandringsturer och njuta av den fantastiska natur Sverige har att erbjuda. Mina andra intressen inkluderar bland annat musik, film, resor och böcker.

Engagemang för mig är otroligt viktigt och otroligt roligt, därför var det inget svårt val för mig att under min studietid engagera mig i olika föreningar där mina intressen och kunskaper kunde blomma ut. FN-förbundet var därför ett självklart val för mig och det har jag inte ångrat! Alla fantastiska personer jag träffat med ett brinnande engagemang för att göra världen till en bättre plats är otroligt inspirerande.

Vad kan du göra?

Under året kommer flera aktiviteter att anordnas, däribland ungdomsansvarigträffen 3-5 oktober och UNg15 i maj. Det finns fortfarande platser kvar till ungdomsansvarigträffen, anmäl dig redan idag! Mer information om UNg15 kommer så snart som möjligt och publiceras här på ungbloggen och på Facebook.

Under min tid på FN-förbundet kommer jag även besöka så många lokalföreningar som möjligt. Är du och din förening intresserad av ett besök kan ni kontakta mig.

Snart kommer ni även kunna söka till nästa års Referensgrupp! Läs mer om vad detta innebär på vår hemsida.

Jag ska vara så aktiv jag bara kan under året och hålla er uppdaterade om evenemang och nyheter via bloggen, Facebook och Twitter. Vill ni uppmärksamma något i er förening, hör av er så ordnar vi det.

Kontakta mig

Min funktion på FN-förbundet är säkerligen bekant för många av er. Under mitt år på FN-förbundet ska jag fungera som kontaktperson och stöd för alla unga medlemmar i sitt engagemang. Om ni har frågor och funderingar, tveka inte att kontakta mig. Ni kan nå mig via mejl på albert.askeljung@fn.se eller via telefon på 08-462 25 67. Ni kan även nå mig via Facebook.

Njut nu av sommarens sista veckor och ladda ordentlig inför ett fullspäckat år med Svenska FN-förbundet!

Med glada hälsningar,
Albert Askeljung, Stockholm den 18 augusti 2014

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera