Hur engagerar man sig?

Idag, den 24 oktober, är det FN-dagen och i år är det 69 år sedan FN bildades för undvika ett nytt världskrig och säkra freden i världen. Vi har sett både fram- och motgångar under FN:s 69-åriga historia men en sak är säker, mycket återstår.

Som ungdomssekreterare får jag ofta frågor om hur man engagerar sig för en bättre värld. Därför tänkte jag ge några tips på hur man kan engagera sig.

Det finns många olika sätt att engagera sig, från det lilla engagemanget till det stora. Oavsett hur omfattande engagemanget är kan man bidra till en positiv förändring. Det kan röra sig om att delta i en namninsamling på Facebook eller skänka en slant till ett gott ändamål, men det kan också vara större engagemang där man involverar en förening eller organisation och där man vill påverka ett stort antal människor att ta ställning i en viktig fråga.

Som medlem i Svenska FN-förbundet kan du påverka både lokalt och globalt, både genom din lokala FN-förening och som representant på nationell nivå. Från och med idag, FN-dagen, kan du bli medlem via sms! För att bli ungdomsmedlem (16-26 år) skickar du ett sms med texten FNUNG till 72909 så kommer 9 kr/månad dras direkt från ditt mobilabonnemang. För att blir ordinarie medlem, från 27 år, skickar du istället texten FNMEDELM. Då dras 16 kr/månaden.

FN - bli medlem

Som medlem i Svenska FN-förbundet får du bland annat vår medlemstidning Världshorisont, tillgång till våra kurser till kanonpriser och framförallt ett medlemskap i din lokala FN-förening där du kan engagera dig i olika projekt.

Några korta tips på hur du engagerar dig:

  • Bli medlem i Svenska FN-förbundet – endast 9 kr/månaden för ungdomar
  • Engagera dig i din lokala FN-förening – läs mer om dessa här
  • Oavsett hur mycket eller lite tid du har kan du engagera dig – prata med din FN-förening om vad du kan göra
  • Gå våra ABC-kurser om FN och FN:s olika arbetsområden
  • Gå på våra föreläsningar och seminarier som vi anordnar runt om i landet
  • Bli ambassadör för våra kampanjer eller millenniemålen
  • Engagera dig i styrelsen i din FN-förening – då kan du verkligen påverka!
  • Gå på UNg15 – FN-förbundets årliga ungdomskonferens som går av stapeln i maj 2015

Vill du veta mer om just dessa tips och Svenska FN-förbundets arbete kan du besöka vår hemsida.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera