Praktik

Att göra praktik är både roligt och meriterande. Men det är inte alltid enkelt att hitta praktikplatser och veta vad som gäller om man vill göra praktik. Här får du några tips!

Det finns massor med spännande möjligheter att göra praktik för dig som vill satsa på en karriär inom t.ex. en NGO, statlig myndighet eller internationell organisation. Att göra praktik är bra för att få uppleva hur det är att arbeta inom den bransch du vill jobba inom och det är ett bra sätt att få in en fot på arbetsmarknaden.

WFUNA kurs

De flesta praktikplatserna är obetalda och det är därför ofta krav på att man ska göra praktiken som del i ens universitetsutbildning för att kunna försörja sig. Vissa praktikplatser kräver också att praktiken ska räknas som poänggivande kurs som del i ens utbildning. Läs noga igenom annonsen innan du söker praktikplatsen!

Svenska FN-förbundet erbjuder praktik på vårt svenska kontor samt hos FN-förbunden i Sydafrika, Tanzania, Georgien och Armenien. Sista ansökningsdag är 1 april 2015 – sök redan idag!

Många vill göra praktik inom FN och konkurrensen är tuff eftersom personer från hela världen söker. Men det är inte omöjligt för det! Ett tips är att söka praktik på ett FN-organ som har representation i Sverige eller övriga Skandinavien eftersom det brukar vara färre sökande till dessa platser.

Sidor och organisationer där du kan hitta praktik:

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

3 reaktion på “Praktik

  1. Även Föreningen för utvecklingsfrågor (www.fuf.se) förmedlar via sitt praktikantprogram 60 praktikplatser per år på företag, organisationer och myndigheter som arbetar med globala utvecklingsfrågor!

Kommentera