Ungdomsansvarigträffen 2014

Den gånga helgen, 3-5 oktober, anordnade vi en utbildnings- och inspirationshelg för våra ungdomsansvariga. Deltagare från flera olika FN-föreningar fick under helgen bl.a. besöka biståndsmyndigheten Sida, delta i workshops och lyssna till flera intressanta föreläsningar om FN och FN-förbundet.

Efter en intensiv och rolig helg känns det nu lite tomt här på kontoret. Det var en helg fylld med intressanta samtal och möten med engagerade ungdomar från den svenska FN-rörelsen. Nya som gamla medlemmar möttes på FN-förbundets kansli i Stockholm och samtalen var både roliga och fulla av idérikedom!

Helgen inleddes med ett välkomnade från Aleksander Gabelic och Linda Nordin, ordförande respektive generalsekreterare för Svenska FN-förbundet, där de betonade vikten av ungt engagemang både inom och utanför FN-förbundet.

Efter välkomnandet åkte vi till biståndsmyndigheten Sida för ett studiebesök på deras huvudkontor, där fick vi höra mer om Sidas verksamhet och hur de bl.a. arbetar med mänskliga rättigheter.

IMG_2228
Bilden: Deltagarna väntar på första presentation på Sida

Helgen var fullspäckad med föreläsningar om FN:s och FN-förbundets arbete, workshops om projektplanering och andra typer av gruppövningar. Vi hann givetvis med att ha lite roligt också!

Jag vill tacka alla som deltog på årets ungdomsansvarigträff och samtidigt önska er stort lycka till med ert framtida engagemang! Är man ung och vill engagera sig, eller redan är engagerad, i internationella frågor och FN:s arbete kan man kontakta mig på albert.askeljung(at)fn.se eller ringa mig på 08-462 25 67.

Är du engagerad i en FN-förening som saknar en ungdomsansvarig kan du först prata med din styrelse för att bli vald till ungdomsansvarig, sedan kan du kontakta oss för att veta vad du kan göra i din förening eller på riksnivå. Läs mer om rollen som ungdomsansvarig här!

Ett exempel på hur du kan engagera dig på riksnivå är referensgruppen! Denna grupp är FN-förbundets viktigaste projektgrupp och anordnar bl.a. vår årliga ungdomskonferens, UNg-konferensen, som äger rum i maj nästa år. Ansök senast den 20:e oktober genom att mejla ett personligt brev om max en A4 där du beskriver dig och ditt engagemang samt vad just du vill göra som medlem i referensgruppen. Mejla mig på albert.askeljung(at)fn.se.

Läs mer om referensgruppen här!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera