Åk på internationell praktik med Svenska FN-förbundet!

Svenska FN-förbundet erbjuder varje höst fyra unga medlemmar möjligheten att göra en internationell praktik på ett av de FN-förbund ute i världen som vi samarbetar med. Just nu har du chansen att söka praktikplatser till FN-förbunden i Georgien, Armenien, Tanzania och Zimbabwe.

Vardzia

Vackert georgiskt landskap!

Har du ett stort intresse för internationella freds-, konflikt- och utvecklingsfrågor? Vill du få erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete? Tycker du om att jobba med ungdomar? Då är Svenska FN-förbundets internationella praktik något för dig!

Såhär skriver förra årets praktikanter om sin tid i de respektive FN-förbunden:

”Min tid här är nu förbi men jag hoppas att någon gång kunna återvända igen, i ett liknande eller annat syfte. Med några sista ord vill jag säga att det här har varit en grymt lärorik upplevelse för mig och att jag uppmuntrar alla er som har intresse av att göra något utöver det vanliga – att söka denna praktikplats!”
– Marcus Hjalmarsson, praktikant i Tanzania

”Vad gäller samarbetet mellan Georgiska FN-förbundet och Svenska FN-förbundet är den främsta lärdomen jag tar med mig hur komplext internationellt utvecklingssamarbete är. Med så många olika samarbetsorganisationer med varierande behov och förutsättningar är det viktigt att ha väldefinierade arbetsmetoder och en gemensam terminologi för att åstadkomma bästa resultat.”
– Jennie Ekborg, praktikant i Georgien

Sista ansökningsdagen är den 15 april. Läs mer om praktikplatserna här!

marcus2

Praktikant Marcus på FN-förbundet i Tanzania!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera