Ansök till Referensgruppen 2016!

Svenska FN-förbundet söker nu sex unga medlemmar från hela Sverige som vill ingå i 2016-års referensgrupp. Dessa kommer under året arbeta tillsammans för att stötta förbundets ungdomsverksamhet och framförallt arbeta med den årliga UNg-konferensen.

Referensgruppen 2016 har rollen som FN-förbundets projektgrupp för UNg-konferensen i maj och en mycket viktig del av FN-förbundets ungdomsverksamhet. Som medlem i referensgruppen fungerar du som kreativt bollplank och har stort inflytande över programmet för UNg16. Du är med och planerar, genomför och utvärderar UNg-konferensen.

Referensgruppen träffas ca 2-3 gånger innan UNg-konferensen för att planera och har sedan ett avslutande möte för att utvärdera konferensen. Referensgruppen deltar aktivt i UNg16, till exempel genom att leda workshops, panelsamtal och seminarier.

Som medlem i referensgruppen får du erfarenhet av att planera och genomföra ett stort projekt samt knyta kontakter. Då varje år har ett specifikt tema kommer du även lära dig mer om det. Temat för 2016 är utveckling och vi kommer gemensamt utforma programmet för UNg-konferensen utifrån detta tema.

Vi söker dig som är under 26 år, har ett globalt intresse och brinner för ungt engagemang, som du vill dela med andra unga medlemmar. Du är ansvarstagande, tar egna initiativ och du ska vara tillgänglig under ett år av regelbunden kontakt med ungdomssekreteraren och övriga i gruppen. Vi söker en grupp med blandade erfarenheter och egenskaper, så berätta gärna vad just du är bra på. Det kan t.ex. vara meriterande att ha erfarenhet av användning av media genom exempelvis film/ foto, ha genomfört tidigare ungdomsarrangemang, ordnat aktiviteter i sin lokalförening, vara duktig på social media och bloggande, ha ledarerfarenheter etc.

Läs mer om 2015 års referensgrupp här.

Ansök senast den 1 november!
OBS! Om du blir antagen är det är viktigt att du har möjlighet att komma på den första träffen som äger rum i Stockholm den 27-28 november .

Hur ansöker jag?
Skicka en personlig presentation (max en A4) till ung@fn.se senast den 1 november 2015.
I presentation kan du t.ex. beskriva ditt tidigare engagemang, varför du vill vara med i referensgruppen 2016 och vad du skulle vilja göra i referensgruppen.

Har du frågor? Kontakta marcia.munoz@fn.se

– Marcia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera