Ansökan: Ungdomsrepresentanter till internationellt fredsforum

I samband med att FN fyller 70 år i oktober anordnas det i Varberg ett Internationellt Fredsforum för fred och hållbarhet. Här ges chansen att möta spännande och kunniga gäster och fantastiska förebilder från hela världen i samtal och paneler. Invigningstalaren, Leymah Gbowee, är fredsaktivist och medborgarrättskämpe från Liberia som 2011 tilldelades Nobels fredspris. Genom samtal, paneler, arbetsgrupper, konst och kultur sprids inspiration till fortsatt engagemang för fred och hållbarhetsfrågor.  Dessutom kommer FN:s jubileum att firas ordentligt!

Organisationerna Svenska Freds- och skiljedomsföreningen, Svenska FN-förbundet, Svenska kyrkan och IKFF (Internationella kvinnor för fred och frihet) är medarrangörer som är delaktiga i programläggningen.

Nu utlyser vi sex engagerade unga medlemmar som skulle vara intresserade av att delta som ungdomsrepresentanter till detta fredsforum. Ungdomsrepresentanterna kommer att vara i Varberg tillsammans med ungdomssekreteraren och andra kollegor från FN-förbundets kansli. Svenska FN-förbundet kommer att hålla i fyra seminarier under fredsforumets gång, bland annat ett för att fira FN:s 70 år, och ungdomsrepresentanterna förväntas ha en aktiv roll under hela forumet. Låter det spännande? Ta chansen!

När? 23-25 oktober 2015

Var? Varberg, Sverige

Vem kan söka? Unga medlemmar från Svenska FN-förbundet. Vi ser extra positivt till att du har ett intresse för fred och säkerhetsfrågor och att du känner dig bekväm med att aktivt delta i frågestunder och större arrangemang.

Resa och logi bekostas av Varbergs kommun.

Vill du åka som FN-förbundets representant till Varbergs internationella fredsforum?

Ansök senast den 27 september genom att skicka ett email till mig på marcia.munoz@fn.se och skriv med följande:

Namn, ålder, intresse av fred och säkerhetsfrågor och vilken FN-förening du tillhör.

Ser fram emot din ansökan!

– Marcia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera