En förbaskad skillnad

Hur kan man med hjälp av en smutsig zebra, 57 miljoner pingviner och en badanka förklara att utbildning leder till minskad fattigdom? Det hade jag inte heller någon aning om innan jag såg Svenska FN-förbundets animerade film ”En förbaskad skillnad”.

Just nu börjar 9 av 10 barn i världen i grundskolan, vilket är en stor ökning från 1990, men fortfarande är det omkring 57 miljoner barn som inte går i skolan alls. Henrik Schyffert och Svenska FN-förbundet visar med hjälp av en animerad film hur kunskap och skolgång leder till en bättre värld.

Filmen visar på ett lekfullt sätt hur skolgång bidrar till utveckling och att världen faktiskt blir bättre! I filmen illustreras hur det endast saknas en halv stjärna av 5 för att alla barn ska börja grundskolan och hur det leder till att minska fattigdomen i världen.

Upptäck själva hur Henrik Schyffert och Svenska FN-förbundet tar hjälp av badankan, pingvinerna och zebran för att framföra det här budskapet. Och låt oss alla hjälpas åt att sprida denna kunskap genom att dela denna film till vänner på våra egna sociala medier! Glöm inte att använda hashtag #enförbaskadskillnad.

– Marcia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera