Hejdå och på återseende Tanzania

Genom Svenska FN-förbundet har fyra internationella praktikanter fått den spännande möjligheten att åka på praktik till något av de FN-förbund vi samarbetar med. De delar med sig av sina erfarenheter genom att skriva gästinlägg på bloggen. Marcus Hjalmarsson skriver sitt sista inlägg från Tanzania – häng med!

marcus sista

Reynald Maeda och Mussa Haji vid ett seminarium för att få ungdomars prioriteringar inför den nationella implementeringen av de globala målen för hållbar utveckling.

Min tid här i Tanzania lider mot sitt slut och här kommer mitt sista inlägg för denna gången. Jag tänkte dock att detta inlägg inte skulle handla om mig och mina erfarenheter, utan istället belysa de personer som betytt mycket för mig under min praktik här i Tanzania, som jag har lärt mig av och som har lärt av mig. Några personer som jag verkligen beundrar, för deras engagemang och driv.

Reynald Maeda, eller Rey som jag kallar honom, är projekthandläggare på FN-förbundet i Tanzania (UNA Tanzania) och är den jag har arbetat mest med. Rey har en liten advokatbyrå vid sidan av och han är också advokat i Tanzanias motsvarighet till högsta domstolen. Han brinner för att arbeta med frågor gällande mänskliga rättigheter och har arbetat för FN-förbundet i Tanzania sedan 2011. När jag frågar honom varför han valde att arbeta för UNA Tanzania svarar han:

UNA Tanzania är ett utmärkt ställe att lära sig saker och växa professionellt. Arbetet här har gett mig många möjligheter och jag har blivit för många internationella processer. Det är unikt, du kan lära dig så mycket eller så lite. Det är helt upp till dig själv. Vi har många framträdande unga personer i Tanzania som har vuxit inom UNA Tanzania och vårt ungdomsförbund, som nu har egna organisationer, företag eller är stora namn inom politiken. Så UNA Tanzania är en utmärkt plats att arbeta på.

Rey har som långsiktigt mål att kontinuerligt utvecklas och att kunna fortsätta arbeta för att förändra samhällsstrukturer. Han vill göra många misstag för att lära sig och förbättra sina nuvarande färdigheter.

Mussa Haji är nationell ordförande för Youth of United Nation Association (YUNA) och har varit aktiv medlem i närmare nio år. Genom sitt uppdrag har han flera uppgifter som projektledare för vissa projekt inom YUNA och som talesperson för organisationen, som också innebär att medverka vid antalet event där YUNA är inbjuden. Mussa har som mål att utveckla sig professionellt, att kunna fortsätta sprida FN:s budskap och att som en förebild för andra arbeta både internationellt och nationellt med liknande saker som han arbetar med just nu.

Rey och Mussa är bara några av de många personer som förgyllt mina fyra månader här i Tanzania och hjälpt till att stärka min personliga och professionella utveckling. Min tid här är nu förbi men jag hoppas att någon gång kunna återvända igen, i ett liknande eller annat syfte. Med några sista ord vill jag säga att det här har varit en grymt lärorik upplevelse för mig och att jag uppmuntrar alla er som har intresse av att göra något utöver det vanliga – att söka denna praktikplats!

– Marcus Hjalmarsson, internationell praktikant i Tanzania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera