Intensiv första dag på UNg16

UNg16 är i full gång och fredagens program var mycket intensiv med massvis med intressanta föreläsningar och avslutades med ett karriärpanel. Klara Höglund från referensgruppen berättar om dagen här nedan!

Andra dagen på #UNg16 är nu tillgodo och den har varit fullspäckad med roliga aktiviteter och intressanta föreläsningar. Vi började dagen redan klockan sju med frukost och sedan satte dagen igång ordentligt. Vår första föreläsare var Svenska FN-förbundets handläggare för Världskoll, Albert Askeljung. Först fick vi en introduktion till FN-systemet och Svenska FN-förbundet och sedan berättade Albert om hur det ligger till i världen, om millenniemålen och om vad som kan förbättras i världen. Ett tips för er som vill veta mer om hur det ligger till i världen är att gå in på http://varldskoll.se för att läsa mer om hur utvecklingen går i världen, där finns det också en app som kan laddas ner. 

globala-malen-logo-och-ikoner

Agenda 2030 och de Globala Målen för Hållbar utveckling

Därefter presenterade Elin Nordin, som är praktikant på Svenska FN-förbundet, Agenda 2030 och gick igenom de globala målen för hållbar utveckling – som också är temat för årets UNg-helg. Erica Beckman från Sida höll sedan en intressant föreläsning om Svenskt utvecklingssamarbete och bistånd.

image1

Efter lunch höll Klas Palm, som är kommunikationskonsult, ett seminarium om strategisk kommunikation och vikten av att kommunicera med sin målgrupp på ett sätt så alla förstår. Ett mycket lärorikt och uppskattat pass i dagens program som bjöd på många skratt.

Caroline Åberg, från UNDP, var också på plats under eftermiddagen och berättade om sina erfarenheter av att arbeta för FN i fält. Hon har arbetat utomlands i 18 år och delade med sig av sin senaste utbyteserfarenhet i Burma. Fantastiskt spännande att få höra om hennes erfarenheter i Burma och hur FN arbetar på plats i konfliktdrabbade områden.

Samtal mellan deltagare

Samtal mellan deltagare

Dagens föreläsningar och seminarium uppsummerades med en karriärspanel där våra föreläsare berättade om sin karriär och vad som har lett dem till de arbete dem har idag. Vi i publiken fick också möjlighet att ställa våra frågor och många passade på att ta reda på de bästa nätverkstipsen, vilka egenskaper som FN prioriterar och vilka vägar som man kan ta för att få jobba med internationella frågor. Tyvärr finns det inga givna svar på dem frågorna, kontentan är att det gäller att leverera bra och ha lite timing på saker och ting. En kompetens som panelmedlemmarna var överens om att den är viktig i alla jobbsammanhang är ”people skills” och engagemang.

Deltagare ställer frågor

Deltagare ställer frågor

Nu på kvällen har vi haft riktig sommarfeeling och har haft grillfest med musik-quiz, statsvandring och kajakpaddling. UNg-helgen rockar på, hörs imorgon igen!

– Klara Höglund, Referensgruppen

Stay tuned och följ vad som händer på #UNg16!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera