Koll på: Göteborgs FN-förening Ungdomssektionen

Nu startar vi igång bloggkampanjen KOLL PÅ. Det finns så otroligt många och drivna FN-föreningar runt om i landet som aktivt arbetar med FN-engagemang lokalt. Tanken med denna kampanj är att lyfta fram dessa föreningars ungdomsverksamhet så att vi alla kan få ta del av de olika FN-föreningars verksamhet, få inspireras och lära oss varandra!

Nedan får ni en djupare inblick i Göteborgs FN-förening Ungdomssektionen!

Göteborgs FN-förenings ungdomssektion tillsammans med ungdomssekreteraren!

Göteborgs FN-förening Ungdomssektionen tillsammans med ungdomssekreteraren!

 1. Hur kommer det sig att ni började engagera er i Svenska FN-förbundet? Hur föddes er engagemang?
  Vi har alla hamnat i Göteborgs Ungdomssektion på olika bananskal. Men det som vi alla har gemensamt är att vi har ett stort intresse för globala frågor. Många av oss studerar ämnen som är nära kopplade till FN och vi alla hade tyckt det vore spännande att få jobba för FN eller med internationella frågor och utmaningar i framtiden.
 1. Vad har din förening för hjärtefrågor ni driver?
  Vår förening har 4 hjärtefrågor: Mänskliga rättigheter, Genus, Miljö samt Fred och säkerhet. Vi driver dessa frågor genom fyra olika grupper, en grupp för respektive fråga. Gruppernas arbete går ut på att samla människor som brinner för samma frågor och tillsammans skapa och driva projekt, sprida information och göra insamlingar. Alla är välkomna till grupperna som ses ungefär var tredje vecka.
 1. Vad är aktuellt i er förening just nu?
  De två saker som ligger närmast är att vi 11-12 november ska stå på Gadden, en arbetsmarknadsmässa på Handelshögskolan i Göteborg. Vi ska då försöka värva fler medlemmar och sprida kunskap och information om FN, förbundet och vår förening. Den 29 november ska vi delta i ett event som heter Klimatsamling, ett initiativ för att visa stöd för och sätta press på klimatförhandlingarna i Paris nu i december.Vi har precis valt in nya styrelsemedlemmar i vår styrelse och ska inom kort sätta oss ner med dessa och försöka komma på nya spännande projekt som vi ska driva till våren. Det är roligt att få in nya friska fläktar i styrelsen som kommer med fler nya idéer! Så håll er uppdaterade så ni inte missar något spännande projekt i Göteborg!
 1. Hur kan en engagera sig i er förening?
  Det bästa är att bli aktiv i någon av våra grupper som ses ungefär var tredje vecka och planerar olika projekt och event. Du kan också komma på ungdomssektionens olika planerade projekt och happenings, vi brukar ha 4-5 event per halvår dit du är hjärtligt välkommen. Bästa sättet att ha koll på vad vi gör är att gilla oss på facebook: Göteborgs FN-förening Ungdomssektionen.
 1. Vad skulle ni vilja förmedla till Ung-bloggens läsare?
  Att alla är hjärtligt välkomna till vår ungdomssektion! Vi älskar nya människor och nya idéer. Eftersom vi drivs av ungdomar som studerar och flyttar mycket är det en ständig ruljans och vi behöver alltid folk som kan hjälpa till! Välkommen till oss om du vill diskutera globala frågor, engagera dig i FN rörelsen och träffa vänner för livet!- Göteborgs FN-förening Ungdomssektionen

  Vill du och din FN-förening också synas i ungbloggen? Skriv ett mejl till mig på marcia.munoz@fn.se

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera