Koll på: Uddevallas FN-förening

Uddevallas FN-förening har en driven och engagerad ungdomssektion som under hösten anordnat event till förmån av både projekt Skolmat och Syrieninsamlingen. Till våren planerar de att fokusera på mänskliga rättigheter och miljöfrågor. Läs mer och inspireras av dessa aktiva ungdomar!

DSC_0074

Uddevallas FN-förening – ungdomssektionen! Bild: Elias Aspudd

Hur kommer det sig att ni började engagera er i Svenska FN-förbundet? Hur föddes ert engagemang?
Vi på ungdomssektionen på Uddevallas FN-förening har ett stort intresse för mänskliga rättigheter och fred. Många av oss har haft intresset under en lång period, medan vissa av oss fått det i samband med ungdomssektionens tillkomst. I och med att vi har intresset, så har det varit en självklarhet för oss att engagera oss i vår lokala FN-förening.

Vad har er förening för hjärtefrågor som ni driver?
Vår ungdomssektion är rätt ny. Det har funnits en ungdomssektion tidigare, men nu är vi ett nytt gäng ungdomar som lär oss. Vi har haft en del projekt och de flesta har varit medlemsvärvningskampanjer. Vi har också fokuserat väldigt mycket på att arbeta med integrationen i Uddevalla och att involvera alla i samhället. Vi har bland annat haft en tjejkväll, ordnat en middag tillsammans med ensamkommande flyktingbarn och samlat in pengar till skolmatsprojektet och Syrieninsamlingen. Det är även viktigt för oss att upplysa om viktiga saker som händer idag, men även om historiska tragedier och problem, detta genom att använda oss av sociala medier. År 2016 vill vi fokusera på mänskliga rättigheter, fred och mer på miljö.

Vad är aktuellt i din/er förening just nu?
Vi har nyligen haft ett årsmöte, där vi diskuterat vår verksamhet och planer inför detta år. Att nå ut till människor via sociala medier är viktigt för oss, då så många människor använder sig av sociala medier. Vår ungdomssektion fokuserar fortfarande väldigt mycket på att värva medlemmar och gå ut på skolorna i Uddevalla. Vi ska också uppmärksamma olika internationella FN-dagar detta år, tex den internationella dagen till minne av slaveriets offer. Det kommer även vara många samarbetsevent, där vi samarbetar med andra föreningar och företag får att nå fler.

Hur kan man engagera sig i din/er förening?
Lättast att nå oss är på vår Facebook-sida FN Ung Uddevalla. Vi uppdaterar vår Facebook-sida i samband med olika internationella FN-dagar, men även när vi ska lägga ut olika event. Vi har även ett Instagramkonto där vi heter @fnunguddevalla. Ungdomssektionen har en gemensam mejladress som man kan höra av sig till som vi kollar till dagligen. Vår mejladress är fnunguddevalla@hotmail.com. Vi kommer att ha årets andra styrelsemöte i februari där de som är intresserade gärna får komma och lyssna. Om man vill komma är det bara att skicka iväg ett mail till oss. Vi har massa skoj på gång och vill gärna att fler är med och hjälper till att göra det ännu bättre.

Vad skulle du/ni vilja förmedla till UNg-bloggens läsare?
Vi skulle vilja förmedla att det är väldigt kul att vara engagerad i en FN – förening. Det kan vara ansträngande och tidskrävande ibland, men i slutändan är det en väldigt intressant och rolig upplevelse. Man lär sig allt från att ta ansvar till att ha mycket tålamod. Man träffar nya människor och jobbar för en bättre värld. Det är tillsammans vi gör skillnad!

Vill du och din FN-förening också synas i ungbloggen? Skriv ett mejl till mig på marcia.munoz@fn.se

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera