Koll på: Umeås FN-förening

Umeås FN-förening har under året fokuserat mycket på fred och säkerhetsområdet och planerar att under våren anordna olika typer av diskussionskvällar för föreningens medlemmar.  Nästkommande projekt är ett event inför internationella kvinnodagen tillsammans med andra lokala föreningar. Lär känna Umeås FN-förening!

umeå

Hur kommer det sig att ni började engagera er i Svenska FN-förbundet? Hur föddes ert engagemang?
Umeå FN- förening är öppen för alla, men då Umeå är en studentstad har den drivits främst av studenter. Våra medlemmar har ett stort samhällsintresse och brinner för mänskliga rättigheter.

Vilka hjärtefrågor driver er FN-förening?
Överlag så har det varit mycket fokus på fred och säkerhet, Flicka-projektet och andra aktuella frågor runt om i världen och lokalt. Bland annat har vi uppmärksammat internationella kvinnodagen, MR- dagen och Whole earth day Umeå.

Vad är aktuellt i er förening just nu?
Just nu ligger vårt fokus på Internationella kvinnodagen som kommer arrangeras tillsammans med andra lokala föreningar som Amnesty, Kvinna till Kvinna och Utrikes politiska föreningen i Umeå. Vi har även andra Internationella FN- dagar på agendan så som internationella dagen mot minor den 4:e April 2016. Under våren planerar vi även att styra upp diskussionskvällar för medlemmar. Umeå FN- förening försöker att synas så gott vi kan i olika föreställningar och olika sammanhang i Umeå, där vi alltid ger information om vad vi gör och vad som pågår i omvärlden.

Hur kan en engagera sig i er förening?
Umeå FN-förening bygger på medlemmarnas egna engagemang och egna intresse och välkomnar nya idéer. Är du intresserad och engagerad, hör gärna av dig via vår mejl så hör vi av oss så fort vi kan: umea.fn.styrelse@gmail.com.

Vad skulle ni vilja förmedla till Ung-bloggens läsare?
Umeå är en stad som genomsyras av värme och medmänsklighet för andra, vilket vi också strävar efter i föreningen. Jämställdhet och jämlikhet är något vi värderar högt och de två värderingarna försöker vi arbeta in i alla frågor vi lyfter upp.

Vill du och din FN-förening också synas i ungbloggen? Skriv ett mejl till mig på marcia.munoz@fn.se

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera