Lär känna våra internationella praktikanter!

Under höstterminen ger FN-förbundet några unga medlemmar mellan 20 och 30 år chansen att praktisera på någon av de FN-förbund vi samarbetar med runtom i världen. Praktiken omfattar ca sex månader, med början i augusti, med minst fyra månader i fält. Svenska FN-förbundets internationella utvecklingssamarbete stöds med medel från Sida genom Forum Syd. I år är det fyra internationella praktikanter som ska iväg och här nedan kan ni läsa mer om dem!

Är du också intresserad av praktikantprogrammet eller har frågor? Kontakta vår internationella projekthandläggare genom att mejla  sophia.tuwesdotter@fn.se eller ring 08-462 25 43.   

IMG_0715

– Från vänster: Karin Alexandersson, Jennie Ekborg, Marcus Hjalmarsson, Sara Larsson

Karin Alexandersson

Ålder: 26 år

Utbildning: Kandidatexamen i Global Utveckling vid Göteborgs Universitet.

Tidigare engagemang i FN-förbundet eller annan organisation:
Jag har tidigare varit en av Svenska FN-Förbundets Millenniemålsambassadörer (nu kallade informatörer), men har bland annat också volontärarbetat i Indien, Palestina och Israel.

Varför valde du att söka praktik i Sydafrika?
Jag såg det som en god möjlighet att fortsätta mitt engagemang för omvandlingen av millenniemålen till de nya globala hållbarhetsmålen eftersom praktiken i Sydafrika inriktade sig på just detta.

Vad ser du fram emot mest med ditt nya uppdrag?
Att få utveckla mina färdigheter i att arbeta med genus och jämställdhet, men också att få ökad kunskap om apartheids konsekvenser för människor på plats.

Jennie Ekborg

Ålder: 23

Utbildning: Juristprogrammet, Stockholms universitet, termin 4/9 avklarad.

Varför valde du att söka praktik i Georgien?
För att på plats få uppleva samhällsklimatet och på så sätt sätta Georgien på kartan, såväl för mig själv som för de personer jag har möjlighet att nå ut till med mina erfarenheter.

Tidigare engagemang i FN-förbundet eller annan organisation:
Medlem i FN-förbundet sedan 2013. Andra engagemang inkluderar arbete med ungdomar och utbildning i Indien, barnhem i Brasilien och fundraising och projektledning I Sverige.

Vad ser du fram emot mest med ditt nya uppdrag?
Jag ser fram emot allt ifrån att äta georgiska maträtter till personlig utveckling och att se, förmedla, bidra till och lära från hur de arbetar på FN-förbundets samarbetsorganisation i Tbilisi.

Marcus Hjalmarsson

Ålder: 26 år

Utbildning: Agronom

Varför valde du att söka praktik i Tanzania?
Jag sökte praktiken för att jag har ett gediget intresse för utvecklingsarbete och en lust att arbeta för att främja ett arbete med de nya utvecklingsmålen.

Tidigare engagemang i FN-förbundet eller annan organisation:
Jag har ett pågående engagemang som styrelseledamot i Uppsala FN-förening, där jag tidigare var informationsansvarig men numera är bidragsansvarig.

Vad ser du fram emot mest med ditt nya uppdrag?
Mitt nya uppdrag kommer innebära nya arbetsuppgifter som jag vet kommer vara utmanande men samtidigt ser jag fram emot att kunna bidra med min kunskap. Jag gör detta uppdrag för min och organisationens utveckling, men jag vill samtidigt kunna inspirera andra att ta chansen och möjligheter att kunna bidra till en hållbar utveckling. Ta gärna till er mina kommande inlägg i bloggen och låt er inspireras.

Sara Larsson

Ålder: 23

Utbildning: Kandidat (BA) i Internationella Relationer, Master (MA) i Konfliktstudier

Varför valde du att söka praktik i Armenien? Jag blev väldigt intresserad av deras fokus på fredsbyggande projekt och jag tycker att Kaukasien är en spännande region!

Tidigare engagemang i FN-förbundet eller annan organisation: Blev medlem i FN-förbundet när jag flyttade hem till Sverige i år, tidigare varit aktiv i studentorganisationer.

Vad ser du fram emot mest med ditt nya uppdrag? Att få en inblick i arbetet med att bygga upp fredliga relationer, och att få uppleva den armeniska kulturen.

De internationella praktikanterna dokumenterar sina upplevelser under #UNgochGlobal på Instagram, titta gärna upp det!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera