Nu kör vi hörrni!

Hej alla FN-vänner!

Det känns verkligen roligt att äntligen få presentera mig ordentligt och på något sätt markera ett startskott för mitt år som ungdomssekreterare på FN-förbundet. Vilken ära att få arbeta tillsammans med så många engagerade och inspirerande ungdomar runt om i landet. Lovar att göra mitt allra bästa för att även detta år blir fantastiskt!

Marcia Munoz heter jag och är en livsglad 23-åring som påbörjade min FN-resa året 2010 då jag genom mitt gymnasium kom i kontakt med FN-förbundets verksamhet. Den sommaren anmälde jag mig för att arbeta som volontär under World Scout Jamboreen i Kristianstad tillsammans med den dåvarande ungdomssekreteraren Sofia Jagbrant och arrangerade workshops om projektet ”röj-en-mina”. Denna aktivitet öppnade mina ögon för FN-förbundets arbete, globala frågor och hur mycket man faktiskt kan engagera sig i och arbeta för, vilket tillslut ledde till mitt val att studera Politices Kandidatprogram på Uppsala Universitet. I samband med studier engagerade jag mig och deltog i aktiviteter för både Stockholms och Uppsalas FN-föreningar.  År 2011 till 2012 fick jag den fina möjligheten att vara med i referensgruppen för att tillsammans med en härlig grupp samt den dåvarande ungdomssekreteraren Victor Olsson organisera och planera Ung-12.

De senaste två åren har spenderats väldigt mycket utomlands. Började med ett halvårs uppehåll från mina studier för att åka till Frankrike och arbeta som au pair hos en underbar familj i Paris. Här passade jag på att lära mig franska språket och volontärarbeta på Unicef på fritiden. Fortsatte med utlandsstudier på The University of Arizona där jag läste en hel del kurser i internationella relationer, globalisering och latinamerikansk politik samtidigt som jag passade på att utforska Arizonas vackra natur. Nu är jag ganska nyligen hemkommen från en nio månaders lång resa till Sydamerika för fältstudier i Chile samt praktik på en ideell organisation i Uruguay.

Är minst sagt otroligt laddad och peppad för att få vara tillbaka i Stockholm och vad är bättre än att få komma hem och arbeta med det jag tycker om mest – globala frågor och ungdomar!

Ungt engagemang är det viktigaste och mest inspirerande som finns. Det är vi ungdomar som är morgonsagens ledare och därför är det så otroligt viktigt att vi ska få vara delaktiga och kunna påverka det som händer runt om oss både internationellt och lokalt. Genom att skapa medvetenhet, sprida kunskap och engagemang samt hitta de rätta verktygen och medlen kan vi tillsammans komma riktigt långt och uppnå viktiga förändringar. Det är det som kommer att vara min högsta prioritet detta år, att stötta och hjälpa er så mycket som jag kan.

Kan redan nu att vi har massvis med roliga aktiviteter på gång och olika event att delta i under hösten så håll utkik. Själv ser jag mest fram emot att få träffa er på hemmaplan så snart som möjligt så skicka iväg ett mejl till marcia.munoz@fn.se om ni vill att jag kommer och besöker just er förening!

Vad säger ni? Ska vi kicka igång detta år nu? FNs 70:e år men fortfarande långt ifrån pensionen!

Marcia

Bjuder på några bilder här nedan!

grand canyon

En varm dag i Grand Canyon, AZ 2013

hike

Utforskar Arizonas natur!

paris

Ett lyckohopp i Paris!

bild1

Utanför Palacio Legislativo i Uruguays huvudstad Montevideo, 2015

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera