Praktikant Louise berättar om Globalis!

Svenska FN-förbundet tar varje termin emot praktikanter till kontoret i Stockholm. Denna termin är det sammanlagt 6 drivna praktikanter som arbetar tillsammans med oss. Här kommer ett gästinlägg från praktikant Louise Gårdemyr som främst arbetar med vår medlemstidning Världshorisont samt vår interaktiva världsatlas Globalis. 

globalis

Hej UNGbloggen!

Jag heter Louise Gårdemyr, är 24 år och har precis påbörjat en praktikperiod på Svenska FN-förbundets huvudkontor i Stockholm. Jag känner mig just nu både ny i stan och ny på kontoret vilket såklart är spännande. Ett stort litet äventyr i storstan har tagit sin början.

Med mig i bagaget har jag en kandidatexamen i Globala Studier (ett för övrigt intressant kandidatprogram vid Göteborgs Universitet väl värt att tipsa om!) som bland annat innehöll en utbytestermin och en fältstudie. Jag har i övrigt rest och jobbat en hel del. Det senaste året har jag timvikarierat på förskola, läst diverse strökurser, skrivit recensioner för en nätbaserad ekoguide, hjälpt till på en klädbytardag med mera för att försöka klura ut vad jag egentligen vill göra. Men nu, den här terminen är jag alltså praktikant på Svenska FN-förbundet vilket känns kul!

På kontoret sysslar jag med diverse uppgifter som rör FN-förbundets medlemstidning Världshorisont, den interaktiva världskartan Globalis.se och förbundets webb-närvaro i stort. Eftersom jag är intresserad av att skriva och redigera texter så blir det tillsammans med frågor som rör exempelvis global utveckling och mänskliga rättigheter en bra kombination!

Jag bokstavligen kastades in i slutproduktionen av Världshorisonts tredje nummer 2015. Temat för det här numret är ”FN 70 år” och bjuder på intressant läsning både om vad som har hänt historiskt sett inom FN och om FN:s framtid. Är du medlem i FN-förbundet får du den snart i din brevlåda!

Globalis.se är en sida späckad med fakta om världens alla hörn. Gör du ett skolarbete och behöver ta reda på mer om ett land eller kanske en pågående konflikt så hittar du lättöverskådlig info här. Just nu är det många som klickar sig in på konflikten i Syrien eller vill läsa på om den islamska staten IS. Det finns även temasidor om till exempel mänskliga rättigheter och kvinnor och jämställdhet – viktiga och minst sagt aktuella ämnen. In och kika vettja!

Har du synpunkter eller frågor om Globalis så hör gärna av dig på louise.gardemyr@fn.se

Vad gäller webben jobbar jag tillsammans med webbredaktören här på kontoret för att hålla både medlemmar och andra FN-nyfikna uppdaterade på sociala medier och fn.se om vad som händer i världen.

Spännande är också att jag på något sätt (fortfarande i planeringsfas!) kommer att samarbeta med Svenska FN-förbundets ungdomssekreterare Marcia – ja, hon som bloggar här! under hösten.

Vi hörs!

– Louise

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera