Tack för ett fantastiskt år!

Tänk att det var exakt ett år sedan jag kom till Svenska FN-förbundets kansli på Södermalm för att påbörja min första dag som ungdomssekreterare. Och här sitter jag nu, ett år senare, och skriver ett avslutande blogginlägg för att sammanfatta denna händelserika tid.

Det är få saker som inspirerar mig mer än att få träffa ett gäng engagerade ungdomar som brinner för en bättre värld. Och det är precis detta jag har fått arbeta med varje dag det senaste året. Tala om lyckligt lottad tjej!

1

Från Kiruna i norr ner till Trelleborg, genom hela Sverige, finns det så många eldsjälar som tillsammans utgör den svenska FN-rörelsen. Det känns otroligt att jag har fått chansen att träffa så många av er och fått besöka vilka fantastiska projekt som ni driver lokalt. Ni gör skillnad!

2

När världens utmaningar verkar större än någonsin och man ständigt påminns om vilka orättvisor som sker är det så otroligt viktigt att hålla hoppet uppe och tro på att en bättre värld är möjlig. För det ÄR möjligt. Utvecklingen i världen blir faktiskt bättre och det internationella samarbetet är därmed viktigare än någonsin för att upprätthålla de mänskliga rättigheterna, skapa en hållbar utveckling och säkra freden världen över.

3

Ett bra sätt att hålla hoppet och engagemanget uppe är att omringa sig av människor som tror på en bättre framtid. Är otroligt tacksam över att ha fått arbeta tillsammans med så många underbara och kompetenta kollegor på Svenska FN-förbundet som brinner för sitt arbete.

4

Är också mycket glad över det fina samarbetet som jag haft med referensgruppen genomgående under året och för deras stora tillgivenhet till sitt uppdrag. Har själv suttit i referensgruppen för några år sedan och rekommenderar alla starkt att söka till nästa grupp som väljs ut till hösten!

5

Som del av referensgruppen får man i uppdrag att tillsammans med ungdomssekreteraren planera, genomföra och utvärdera Svenska FN-förbundets årliga UNg-helg. Har mycket härliga minnen från årets UNg16 och är säker på att vi kommer att stöta på varandra någon gång i framtiden!

13241214_999940463408132_1317624601110713972_n

Med dessa ord vill jag tacka för ett fantastiskt år och för att jag fått lära känna så många underbara eldsjälar. Ert arbete är otroligt viktigt och varje aktivitet ni genomför, varje konversation och varje projekt ni jobbar på via er FN-förening bidrar aktivt till en bättre värld – ert engagemang behövs!

sista

Tack för ett underbart år! Nu fortsätter jag mot nya äventyr hos Röda Korsets Ungdomsförbund. Don’t be a stranger!

Marcia Munoz

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera