Ungdomsansvarigträff i Växjö!

Svenska FN-förbundet anordnar varje höst en eller flera träffar för ungdomsansvariga på FN-föreningar runt om i landet. Hösten 2015 anordnas det tre lokala träffar och först ut var träffen i Växjö som ägde rum i lördags!

1

Ungdomsansvarigträffen var en heldag på Linnéuniversitetet i Växjö för unga medlemmar som aktivt arbetar med att främja ungas engagemang i FN-frågor på sina lokala FN-föreningar. De fick chansen att lära känna varandra, knyta kontakter och utbyta erfarenheter om hur ungdomsverksamheten fungerar på olika föreningar. Dagen bjöd på en introduktion på FN-förbundets verksamhet och vilka projekt man arbetar med, föreläsning om FN:s nya globala mål för hållbar utveckling och en sammankopplad workshop till ämnet. Man fick chans att utbyta idéer kring rollen som ungdomsansvarig samt till nya projektidéer inför det kommande verksamhetsåret.

IMG_8666

Dagen var väldigt intensiv med mycket information men deltagarna var mycket aktiva under diskussioner och bidrog till en härlig stämning.

”Det är kul att få vara här och se vad andra föreningar i Skåne gör. Man har möjlighet att knyta kontakter och få en bra bild av ungdomsverksamheten. Föreläsningen var också bra, att få kunskaper om målen och diskutera dem. Alla har olika åsikter. För mig är alla FN-förbundets frågor viktiga. Särskilt intresserad är jag av mänskliga rättigheter; kring rasism och diskriminering. Diskriminering är ett stort hinder för att det globala samarbetet ska fungera. Ett onödigt problem. Det finns bara en ras – människor som alla har samma behov och egentligen har vi samma moraliska värderingar.”  – Johannes, Helsingborgs FN-förening.

2

3

Nästa lördag den 26 september är det dags för höstens andra ungdomsansvarigträff som kommer att äga rum i Göteborg. Den sista träffen för ungdomsansvariga kommer att vara i Stockholm den 17 oktober och det finns fortfarande platser kvar! Är du ungdomsansvarig i din FN-förening och skulle vilja delta? Anmäl dig snarast till mig på marcia.munoz@fn.se!

Tack alla deltagare för denna träff!

– Marcia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera