Vad är på gång och hur kan man engagera sig?

Hejsan allihopa!

Nu är jag inne på min femte vecka som ungdomssekreterare på FN-förbundet. Tiden går fort när man har roligt! Det bästa med det här är att jag nu kommit in i mina arbetsuppgifter mycket mer och har massor med saker på gång att dela med mig av till er. Det finns oändligt med möjligheter och jag vill vara säker på att ni alla unga medlemmar får ta del av dessa. Nedan kommer några exempel:

NordicMun – Är du intresserad av FN-rollspel? Missa då inte NordicMUN den 27-29 oktober! I år sker rollspelet i Köpenhamn, närmare bestäm på UN City. Ta vara på den här unika chansen att få en inblick i FN och dess arbete! Sista anmälningsdagen är den 22 september.

Ungdomsansvarigträffar – Är du ungdomsansvarig på din FN-förening eller vill bli? Anmäl dig då till något av våra ungdomsansvarigträffar som kommer att hållas i Växjö, Göteborg och Stockholm. Läs inbjudan här.

UNgt Projektbidrag – Har du någon superidé på hur man kan uppmärksamma FN:s arbete inom fred och nedrustning, utveckling eller mänskliga rättigheter? Eller har du något annat FN-projekt i tankarna? Tveka inte att söka UNgt projektbidrag! Bidraget ligger på 6000kr som du och din förening kan använda till att förverkliga eran idé! Läs mer här.

UNgbloggen – Vill du och din förening dela med er av vad just din förening har på gång? Skulle du vilja skriva ett gästinlägg om ett viktigt FN-ämne? Det finns möjlighet att synas på UNgbloggen som gäst – skriv till mig så kan vi bolla idéer!

Åk som ungdomsrepresentant till fredsforum – I samband med att FN fyller 70 år i oktober anordnas det i Varberg ett Internationellt Fredsforum för fred och hållbarhet. Nu utlyser vi sex engagerade unga medlemmar som skulle vara intresserade av att delta! Läs mer här.

Referensgruppen – Inför varje år väljs en ny referensgrupp bestående av unga och engagerade personer som tillsammans vill arbeta för att stötta förbundets ungdomsverksamhet. En av deras främsta uppgifter är att vara med på planering och genomförandet av UNg-lägret som sker i maj. Mer info här. Ansökan till referensgruppen 2016 kommer i slutet på oktober.

UNg16 – UNg-helgen arrangeras varje år av Svenska FN-förbundet och är en träff för unga medlemmar och FN-skoleelever runt om i landet. Helgen fungerar som en mötesplats för unga och engagerade och tanken är att det ska vara ett tillfälle att träffa nya vänner, utbyta idéer och erfarenheter och lära sig mer om FN. Detta äger rum i maj 2016. Läs mer om UNg-helger här.

– Marcia

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera