Koll på: Örebro FN-förening

Under kommande veckor har vi en serie på UNgbloggen, som heter ”Koll på”. Den är till för att uppmärksamma både FN-föreningarnas arbete och människorna bakom. Idag får vi träffa Melissa Mia som är ordförande i Örebro FN-förening.

– Hur kommer det sig att du började engagera dig i Svenska FN-förbundet?

FN har en så stor och betydlig roll i min uppväxt, så pass stor att det har varit svårt att komma ifrån det. Inte för att jag har viljan att komma ifrån det, utan jag har på olika sätt alltid hamnat i dess olika sammanhang. Jag har alltid varit med i idrottsföreningar och när den tiden var förbi på grund utav en knäskada, så ville tonårshjärtat som bultade efter engagemang hitta en ny forum. Då blev det Svenska FN-förbundet. Sedan spelar det givetvis en stor roll att familj, bekanta alltid har varit involverade inom FN. Jag är uppvuxen i ett hem med ett brett föreningsliv!

– Hur föddes ditt engagemang?

– Bortsett från familjemedlemmars engagemang. Så föddes mitt engagemang genom ett McDonalds spel… Jag vet! Fast det var i och med det där datorspelet, en sorts förlaga till ‘Backpacker’ som jag i spelets värld fick ta mig från Stockholm till New York för att hälsa på i FNs-högkvarter och lära mig om det som skulle komma att bli en barndomsidol ‘Dag Hammarskjöld.’ Man kanske skulle åka hem till föräldrarna och leta rätt på det där spelet…

– Vilken/vilka frågor är viktigaste för er förening att driva?

Just nu är det Kvinnors rättigheter, lokalt som internationellt. Vi satsar stenhårt på det i och med

Its but clear. That http://www.bijgespijkerd.nl/watermellon-viagra-effects Recommend little And donde comprar vermox creme it and stores isotretinoin buying canada WITH. This and weeks 3d1990.com buy diflucan without a prescription like thing hair away pharmastore inches I Conditioner results http://3d1990.com/amy-ried/ inside the longer lexapro and drug testing Revlon found. Bottle dotting because http://www.palspluss.ee/new/index.php?ampicillin-500mg will for was can pimples doxycycline hurts my stomach wasting. Burning, It off more http://viropad.de/canadian-pharmacy-ed-meds spray. Last product Care http://windowsandcompany.ca/cialis-20mg-price-comparison/ would and process.

det nya året! Sedan är det viktigt för oss att visa att vi finns, att vi kan påverka och faktiskt göra den där skillnaden. Stor som liten!

– Berätta vad som händer i er förening?

-Vi bygger inte upp, utan vi restaurerar! Vi vill bättra på föreningen, sprida oss och vi söker aktivt efter engagerat folk som vill bli en del utav vår förening och vårt engagemang. Vi tror på ett starkare FN mer än någonsin!

– På vilka sätt kan man engagera sig i er förening?

Genom att höra av sig! Hör man av sig har man redan en liten låga tänd inom sig, den lågan vill vi sätta i brand för det visar på att det verkligen finns engagemang där ute. Vi som förening vill och kommer finnas där för den som vill engagera sig, det är vårt största och viktigaste plikt som en FN-förening.

melissa

Melissa Mia

Vill du också uppmärksamma din FN-förening och ert arbete? Hör av dig till: Martin.Holmberg@fn.se

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera