Min FN-dag 2013

Kontoret idag är stillsamt och mina kollegor inklusive jag är ganska sega och glada över att FN-dagen är över och nöjda med vad vi gjorde igår! Jag hade en intensiv och rolig dag som tillförde massor med energi och nya möten!

Allt började för mig tidigt på morgonen på Centralstationen där FN-familjen (UNDP Sverige, UN Women Sverige, Svenska UNESCO-rådet, UNICEF Sverige, UNHCR, Svensk FN-förbundet och Stockholms FN-förening) informerade om Millenniemålen och Post-2015. Där fanns även jag och hjälpte till på förmiddagen med att prata om vikten av millenniemål 2 (se till att alla barn får gå i grundskola) och millenniemål 3 (öka jämställdheten mellan kvinnor och män).

Bilder ifrån Centralstationen:

Oktober 020

Linda Nordin på Centralstationen

Oktober 015

Vår monter med FN-familjen på Centralstationen

Oktober 009

Birgitta Ohlsson, Sveriges EU-minister var också på Centralstationen

Oktober 032

En man vid vår monter som göra sina 6 val till Post-2015 på www.myworld2015.org

Efter detta åkte jag till Sollentuna och hjälpte Sollentuna FN-förening att sprida FN-rörelsens budskap och prata om ungt engagemang och varför det är så viktigt. Vi var på Satelliten som är ett ungdomshus där unga har möjlighet att träffas och göra saker tillsammans. Detta var ett bra tillfälle att få prata med mig och få en inblick i hur det är att jobba med de här frågorna som ung.

Sist men inte minst åkte jag sedan vidare till Stockholms universitet för att prata med Stockholm FN-förenings studentsektion och om aktuella FN-frågor samt det så viktiga unga engagemanget. En givande träff som avslutades med en FN-fest som studentsektionen arrangerade! Riktigt bra!

Nu tar jag helg! Men innan jag gör detta vill jag påminna att jag så gärna kommer ut till era FN-föreningar och pratar om ungt engagemang, FN-förbundet, aktuella frågor eller något annat som ni önskar! Det är bara att höra av sig till mig via min mail eller telefon: martin.holmberg@fn.se ,08-46 22 567!

Ha en fin helg nu!
/Martin

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera