Sök till Referensgruppen 2014

Svenska FN-förbundet söker nu sex unga medlemmar från hela Sverige som vill ingå i 2014-års referensgrupp. Dessa kommer under året arbeta tillsammans för att stötta förbundets ungdomsverksamhet och har framför allt två viktiga funktioner.

Referensgruppen kommer främst att arbeta tillsammans med FN-förbundets ungdomssekreterare och övrig personal på kansliet med förbundets årliga, och största, ungdomsarrangemang: UNg-helgen. Referensgruppen är med från start och bidrar aktivt under planering, genomförande och utvärdering av projektet.

Referensgruppen kan också verka rådgivande i FN-förbundets verksamhet och komma med synpunkter och feedback till ungdomssekreterare och övrig personal, framför allt vad det gäller förbundets ungdomsverksamhet. Det kan handla om att testa nytt material, utvärdera aktiviteter mm.

Vi söker dig som är under 26 år, har ett globalt intresse och brinner för ungt engagemang, som du vill dela med andra unga medlemmar. Du är ansvarstagande, tar egna initiativ och du ska vara tillgänglig under ett år av regelbunden kontakt med ungdomssekreteraren och övriga i gruppen. Vi söker en grupp med blandade erfarenheter och egenskaper, så berätta gärna vad just du är bra på. Det kan t.ex. vara meriterande att ha erfarenhet av användning av media genom exempelvis film/ foto, ha genomfört tidigare ungdomsarrangemang, ordnat aktiviteter i sin lokalförening, vara duktig på social media och bloggande, ha ledarerfarenheter etc.

Ingen ekonomisk ersättning utgår, men FN-förbundet täcker kostnader för resor och logi i samband med de träffar som blir under året. Som medlem i gruppen kommer du få med dig värdefulla erfarenheter inför framtiden. Du kommer få utbildningar och erfarenhet i projektplanering och fred och säkerhet som kommer vara tema för UNg-helgen. Vidare kommer du utvecklas och utbyta erfarenheter tillsammans med gruppen, få erfarenheter av att arbeta som ledare vid ett större ungdomsarrangemang m.m.

Tror du att du skulle passa i referensgruppen 2014? Skicka då ett personligt brev där du berättar om vem du är, varför du vill ingå i gruppen samt vad du kan tillföra till årets referensgrupp. Ansökan skickas till martin.holmberg@fn.se senast den 17e november.

Maila eller ring FN-förbundets ungdomssekreterare Martin Holmberg, telefon 08 46 22 567 för frågor. Läs mer om referensgruppen på vår hemsida. Välkommen med din ansökan!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera