SweMUN – Dag 2

Andra dagen av SweMUN är (snart) till sin enda. Både Jens (Svenska FN-förbundets biträdande generalsekreterare) och jag fick nöjet att under dagen besöka fina Söderköping och FN-förbundets årliga rollspel. När vi kommer dit välkomnas vi båda av elever som springer runt och filar på sina framförande inför utskottsförhandlingarna. Det är ett högt tempo och en viss spänning i luften.

Under förhandlingarna diskuteras stora och viktiga frågor, allt från händelserna på Krimhalvön till hur vi ska bekämpa fattigdom. Eleverna diskuterar med stora ord och komplexa frågeställningar. Samtidigt som debatten går på max emellanåt så fäktas eleverna med att komma ihåg att säga ”Högt ärade delegater…högt ärade presidiet mm”.

För många är det första gången de är på ett FN-rollspel däribland första gången för mig med. Det slår mig när jag observerar förhandlingarna att det är så roligt att se hur eleverna växer med rollen att representera sin nation och när de debatterar frågorna. Jag har definitivt fått mersmak för FN-rollspel och ser framemot morgondagen.

I morgon tar vi förhandlingarna till generalförsamlingen, det blir spännande!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera