Fest för FN 70 år och sista dagen på UNg15

I lördags tjuvstartade vi firandet av FN 70 år och det blev en väldigt lyckad kväll! Alla deltagare samlades på First Hotell Stadt i Härnösand där de fick chansen att ta bild med Kofi Annan och mingla med varandra. Vi kollade på klipp på tillbakablickar och viktiga händelser inom FN och vår goodwillambassadör Anna Bergendahl var med under kvällen. Innan middagen höll hon ett tal om Flicka-projektet och berättade om sina egna upplevelser och erfarenheter från när hon besökte vårt projekt i Etiopien i höstas. Efter en god middag serverades FN-tårtor och deltagarna fick chansen att uppträda eller framföra tal. Duktiga Matilda Wegmann sjöng en sång och en annan grupp deltagare hade skrivit en egen låt tillägnad FN 70 år. Kvällen fortsatte på vårt boende vid Sidas kursgård och många deltagare tittade på Eurovision Song Contest och firade den svenska segern.

UNg13 dag 3 033

Sista dagen på UNg15 fick deltagarna diskutera Universal Periodic Review tillsammans med Johanna Wiklund, prata om demokrati med Albert Askeljung och fick tips gällande projektplanering och projektbidrag från mig och Malin Sörberg. UNg15 gästades också av Örnsköldsviks FN-förening och deras projektansvariga Maria Elfving pratade om deras projekt Utopia, ett demokratiprojekt för barn.

UNg15 blev ännu bättre än förväntat, tack vare fantastiska deltagare som engagerade, peppade och inspirerade – inte bara varandra, utan även oss ledare. Som projektledare blev jag verkligen imponerad och påmind över vilka fantastiska ungdomar vi har i rörelsen och som varje dag arbetar för en bättre värld. Jag vill också rikta ett stort tack till Sida Partnership Forum för allt arbete de lade ner på att hjälpa oss att göra det här till en inspirerande och rolig helg för oss alla. Jag vill även tacka referensgruppen som bidrog till en god stämning, att schemat flöt på och för allt stöd jag fick under helgen – utan er alla hade inte UNg15 inte blivit så här lyckat!

UNg 15 dag2 (2) 011

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera