Karriär och mer mänskliga rättigheter på UNg15 dag 3

Tredje dagen på UNg15 och ännu en dag full av samtal och bra diskussioner. Dagen inleddes med en karriärpanel bestående av Ulrika Rönmark, skolhandläggare på FN-förbundet, Johanna Wikström, handläggare för mänskliga rättigheter på FN-förbundet och Ellen Swedenmark, programhandläggare på Sida. De gav deltagarna karriärtips utifrån egna erfarenheter. Engagemang, nätverka, internationell erfarenhet och anpassade personliga brev var några av deras tips som kan leda till jobb på FN, Sida och andra internationella organisationer. Efter karriärpanelen var det dags för deltagarna att testa på hur det kan gå till i verkligheten genom ett mini-rollspel med rasism och diskriminering i fokus. Deltagarna fick prova på hur det är att vara en icke-statlig organisation respektive den svenska regeringen och möta FN:s granskande kommitté, CERD, i samband med en granskning av Sveriges arbete mot rasism.

Eftermiddagen består av flera workshops, där deltagarna diskuterar barns rättigheter med Julia Gerestrand från FN-förbundet, EU-migranter och tiggeri med Sunita Memetovic samt en konsultation om kvinnors rättigheter med Alexandra Sjölin Falk från LSU. Det är intressanta frågeställningar från nyfikna deltagare som vill lära sig mer om hur mänskliga rättigheter för ser ut för olika grupper och kontexter.

Sunita Memetovic föreläser här om  EU-migranter och tiggeri för intresserade deltagare

Sunita Memetovic föreläser här om EU-migranter och tiggeri för intresserade deltagare

 

Ikväll väntar en födelsedagsmiddag där vi kommer att fira FN 70 år. FN-förbundets goodwillambassadör Anna Bergendahl talar och deltagarna får också möjlighet att uppträda eller hålla tal

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera