Hej ifrån den nya!

Hej!
Nu är det äntligen dags att presentera mig själv! Jag är en 24-årig tjej med namnet Sofia som växte upp i Bullerbyns bygderna i Småland (närmare bestämt där Emil åkte till doktorn efter ha fastnat i soppskålen, Mariannelund). Under mina högstadie- och gymnasieår var det mest hästar som gällde, men detta kom att ändras till globala frågor när jag för ungefär fyra år sedan flyttade ner till Malmö för att börja plugga.

 
Det är för mig alltid intressant vad som får en att komma in på en bana. När det gäller för egen del och FN-relaterade frågor startade det i och med att jag såg en lapp där det stod ”Introduktionsmöte Malmö FN-förening”. Det var en ganska så liten och nervös Sofia som gick dit, men som de flesta träffar är det mest ens egna farhågor innan som är värst. Jag hade inte behövt att oro mig för genom detta möte träffade jag på flera jättetrevliga personer och det ledde till att Malmö FN-förenings Studentsektion bildades under den lokala FN-föreningen.

 
När jag flyttade ner till Skåneland trodde jag att man endast hade möjlighet att göra massa coola saker och lära sig massor utomlands. Men vad fel jag hade! För mig blev mitt engagemang i Malmö FN-förening en av mina mest minnesvärda ”resor” med både uppförs och nerförsbackar.

 
Det jag lärde mig mest var faktiskt vikten av att våga tro på det man gör och hur viktigt (men svårt det kan vara) att våga vara ledare och driva saker. För mig handlade just den resan om vikten att jobba med sig själv och försöka få bort ens egna mentala hinder av sånt som hindrar en att göra saker man vill göra. Det är mycket utmaningar under vägens gång när man är engagerad i något, men vad lärorikt och viktigt det är!

 
Nu är jag på plats och känner mig full av både inspiration och motivation för att göra mitt bästa för att på alla vis stödja er med just de sakerna ni vill göra. Alla har vi olika saker och frågor vi brinner för och så ska det vara! Jag hoppas därför att alla ni som både är sugna på att starta upp någonting eller redan gjort detta med idé liten som stor, skriver eller ringer till mig, så fixar vi hur vi kan gå vidare!

 
Jag har nu börjat en väldigt bra överlämning med Sonay för att ta över rollen som ungdomssekretare. Jag återkommer i bloggen med mer saker om mig själv och även hur mina första arbetsdagar går.

 
Vi hörs!
Sofia
P.S. Jag har en förmåga att skriva för mkt (som ni märker), men lovar att skriva kortare i framtiden.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera