Så var det en annan dag

Så mannen jag såg verkar ha sprängt sig själv. Otäckt att tänka på hur illa det kunde ha gått om han lyckats. Inte velat tänka på det men tankarna har hamnat där ändå. Terrorism är hemsk och kom att tänka på en liten irakisk tjej (se bilden) jag fotade när jag var i Jordanien. Hon hade förlorat sin bror i ett attentat och var nu för vård på ett center i grannlandet. De hade varit på marknaden för att köpa grönsaker när det hemska hände. Det är just civila som skadas.

Det viktiga är ändå vad som händer nu. Hoppas verkligen inte att denna händelse leder till mer rasism, främlingsfientlighet och misstro mot vanliga muslimer i vårt samhälle. Vill inte se något kollektiv skuldläggande för en handling en enskild person utfört. Kom in på denna grej redan innan detta hänt igår när jag fikade med Mubarak. Om att han tidigare fått frågor om en händelse som muslimer i Indonesien gjort bara för att han är muslim. Det vore som om jag skulle ställas för svar för någonting en högerextrem protestantisk abortmotståndare gör i USA. Samma sak om om jag skulle skuldbeläggas för lasermannen i Malmö som härjade. Galet.

Min kompis Ali Omar ifrån norra Sverige skriver på sin facebook:  ”let us stop those terrorists who want to destroy our freedom and way of live!!” ”. Japp absolut. Låt oss också stå upp för ett Sverige där mänskliga rättigheter finns närvarande i alla aspekter och människor behandlas lika utan diskriminering. Det är ju i ett sådant land både Mubarak, Philip, Ali, jag och så många fler vill leva.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera