"Satsa på dina starka sidor"

Så lyder ett uppslag som fångade mig i dagens tidning av Svenska Dagbladet. Det handlar om sina starka sidor och som ni förstår att man ska satsa på dem.

1. Det handlar mycket om att lära känna sig själv och få god självkännedom. Man ska sedan satsa på sina goda bästa styrkor istället för sånt man inte riktigt förstår. 

2. Utforska sina styrkor, när du mår som bäst, vilken styrka använder du då? Detta kan man göra bla. genom att skriva dagbok (det gör jag!) 

3. Nu dags att agera! Bör du ändra på någonting för att leva mer i linje av den du är (och vill vara)? Vilken styrka vill du utveckla?

Dock kan man också vilja utveckla sina svaga sidor och det är bra med (jag började igår, med areobics, jag var 10 steg efter alla andra tror jag!) Fast tydligen passar de flesta bättre att jobba med sina starka fördelar. Så bara att sätta igång alltså!

Jag och min optimistkompis ifrån Senegal.

Några tips där man kan använda sina starka sidor är på FN-dagen. Hur har ni tänkt att planera denna? Jag fick ett mail ifrån en kille som undrade om jag hade några tips på vad man kan göra.
Detta kom jag på i hasten:

• Göra ett min-spel (blindjakt) för att belysa Röj-en-mina. Deltagarna kan tävla i lag och hjälper den som är blind att undvika minorna. Kanske kan ni då ha ett pris för den som lyckas undvika mest minor. Som minor kan man ha FN-förbundets freesbees. De ser ju lite ut som minor.• Göra en levande tips runda med stationer och personer som ställer FN-relaterade frågor. ”Frågan” kan ju också vara att göra någonting praktiskt också.


• Ha en station där alla kan måla varsin sten till en figur för att belysa att vi alla är olika, men lika mkt värda.


• Gör en världskarta (som den på Ung10 och be alla måla saker de förknippar med världedelarna).


• Gör en poesitävling


• Gör en FN-festival, med uppträdanden, uppvisningar och ”Speakers corner”


• Gör en workshop med interaktiva metoder med visst tema, tex. MR, ledarskap, FN


• Gör ett rollspel, tex. ”Människor på flykt” som handlar om flyktingars situation


• Visa en kortfilm och ha en workshop-diskussion efter det.

Har ni fler förslag? Maila in dem till mig så kan vi uttöka listan! :)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera