Sofia: Ett bra sätt att lära sig mera

Sådär så. Då var man på kontoret igen. Jag kände mig inte alls trött under helgen, men nu måste jag erkänna att jag är det. Men det är nog normalt :) Har kollat på utvärderingarna ifrån UNg-helgen och de ser bra ut. Några ville ha lite mer faktabaserat innehåll. Då kan jag tipsa om FN-forum. Detta sker i maj och man kan fortfarande anmäla sig. Här är några saker som kommer hända:
Skyldigheten att förebygga, agera och återuppbygga
Panelsamtal om skyldighet att skydda och konfliktförebyggande

Sverige och FN:s fredsfrämjande insatser
Debatt: Tre riksdagspartier om Sverige och FN

Ingen fred utan rättvisa

Yasmine Sherif, FN:s utvecklingsprogram UNDP, berättar om sitt arbete, om vikten av ett rättssystem för att skapa hållbar fred och om att arbeta civilt under en pågående militär insats.
Samtal: Vittnesmål från FN:s fredsarbete

Möt två personer som arbetat inom FN:s insatser: Rebecca Blum, tidigare anställd av Folke Bernadotte-akademin i FN-insatsen i DR Kongo, och en soldat från FN:s insats i Liberia. (tbc)

Ana Gina om fördomar och humor

Klarar FN att granska mänskliga rättigheter?
Linda Nordin Thorslund om FN-förbundets senaste rapport om MR-rådet

Vem ansvarar för arbetet mot rasism och etnisk diskriminering i Sverige?Elisabeth Abiri, ordförande MR-delegationen, om en ny struktur för skydd av mänskliga rättigheter
Paneldebatt: Nationell handlingsplan mot politisk och religiös extremism – alarmism eller realism?

Trots att höger-och vänsterextremister står för merparten av det politiska våldet i Europa hamnar ofta muslimer i centrum för debatten, även i Sverige. Hur påverkar arbetet mot våldbejakande extremism vår uppfattning om personer med olika grupptillhörighet?

FN, terrorism och etnisk diskriminering

Martin Scheinin, FN:s specialrapportör för mänskliga rättigheter och terrorism

Samtal: Välkomna nästan allihopa

SVT-profilen Doreen Månsson, programledare och mångfaldskonsult, bjuder in till en diskussion om hur vi gemensamt kan bidra till att ge alla en plats i det svenska samhället.

Samtal: Romers situation i Sverige

Möt representanter från romska organisationer för ett samtal om hur det lokala arbetet för att öka förståelsen mellan den romska minoriteten och majoritetssamhället kan utvecklas och stärkas.
Både medlemmar och icke-medlemmar är välkomna: Mer info finns här: http://www.fn.se/press/valkommen-till-fn-forum/ 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera