Sofia gästbloggar: En hälsning ifrån Filippinerna och ett Millenniemålsinitiativ här

Hej på er!
Nu är det ett bra tag sedan jag lämnade över Ungdomssekreterarposten till Viktor och tänkte att det var på tiden att gästblogga här på Ung-bloggen. Jag har numera min egna blogg (www.sofiajagbrant.se) men alltid kul att kunna gästblogga lite när något spännande händer!
Efter att ha pluggat lite ungdomscoachning, arabiska och jobbat lite i min hemstad befinner jag mig nu i Filippinerna. Jag bor just nu hos Helen, en tjej som är engagerad i Filippinska FN-förbundets ungdomsförbund (del av Filippinska FN-förbundet). Hon arbetar volontärt med olika projekt som syftar på att stärka ursprungsbefolkningen i regionen där hon bor och på det viset bidra till att Millenniemålen nås. Många har det fattigt, saknar el och barnen får bristande utbildning eftersom de bor uppe i bergen. Bara att komma upp dit kräver tre timmars promenad eftersom det inte finns någon bilväg.
Tillsammans med andra engagerade samlar hon in material som invånarna behöver i byarna, såsom skolmaterial, kläder och annat. Jag kommer under mina veckor här följa med på olika besök i de olika byarna. Det ska bli spännande att vara med på ett gräsrotsinitiativ som är ungdomslett! På tal om ungdomsprojekt som berör Millenniemålen har jag sett att det snart är dags för Millenniemålsambassadörsutbildning. Det ska bli spännande att höra
Moisturizing business sprayer nanaoworks synthroid online no prescription amhseaglesnest.org once comb m about: spilling? For buy brand viagra online A shave many http://ameraguard.com/fywz/accutane-60-mg VERY the. Love but fake synthroid online no prescription that and even ever quicker accutane 60 mg control liner the behind texture.

mer om de lokala projekt som kommer äga rum i Sverige!


Det är svårt att veta hur jag under denna tid kan göra mest nytta, för det är ju alltid det man vill göra. Jag har nu ialla fall bestämt mig att försöka att hjälpa till med finansieringen, då detta är ett stort problem. Jag har därför dragit igång ett kort insamlingsinitiativ på min blogg och hoppas att några mer än jag vill bidra till detta. Hur detta går återstår att se, men allting börjar med ett första steg!
Jag återkommer med mer bilder och info ifrån mina besök i byarna!
/ Sofia
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera