Stipendier

Igår fick jag ett mail av en tjej som var intrersserad av att gå C-kursen, vilket man åker till Geneve eller New York. Jag var själv med på C-kursen förra året till Géneve genom min praktik här. Det var toppen och väldigt lärorikt!

C-kursen kan tyvärr vara lite trixig att åka med på, främst av ekonomiska skäl då den kostar ett antal tusen. Det finns dock stipendier att söka för detta och då skulle jag rekomendera Olof Palmes minnesfond och tycker även att ni ska gå in på http://www.lycknis.se/  Sen kan man på biblioteket hitta böcker där massor av stipender finns. Ta också en titt om din skola/högskola/kommun har några stipender. Ibland kan det vara lättare att få dessa lokala stipender.

En bra sammanställning av länkar finns på Göteborgs universitet, den är absolut värd att kika på!  http://www.gu.se/forskning/stipendier/stipendielankar/

Räkna med att det tar lite tid att hitta ett passande stipendium och hur man göra för att söka. Men var envis och ge inte upp! Läs igenom andras gamla ansökningar och kolla guider på internet för att få lite tips. Även om ansökan inte skulle gå igenom så har du säkert lärt dig någonting och sluta aldrig att försöka! Nån gång släpper det och man får igenom något!

Ett annat bra tips är att ha bra framförhållning, tänk alltså nästan 6-12 månader i förväg eftersom processen tar tid.

Sen behöver man ju dock inte alltid åka iväg för att lära sig, utan A-B kurserna finns flera stycken av på blandade ställen i Sverige. Dessa är jättebra att börja gå och för att få en bra allmän bild om FN och även lära sig mer om hur FN-förbundet jobbar.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera