Två olika strumpor, en kändis som nog inte var det och vad lås heter på arabiska

Igår var en rätt så vanlig men rolig dag. Jobbade som vanligt och försöker bla. att ordna olika lokalträffar för ungdomar ute i de lokala FN-föreningarna. Göteborg och Sundsvall  är de som just nu är spikade… Skoj!

Hursomhaver. Vid fyratiden fick jag lite hastigt hoppa in på ett möte som handlade om ett gemensam event som bla. Stockholms FN-förening håller i under den 25e november, FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor. Tipsa gärna om talare ni skulle tycka vara intressanta att lyssna på!

Så efter detta hoppade jag av metron vid Medborgarplatsen och fick syn på en lås/skomakeriaffär. Kanon, behövde ju ett lås eftersom jag börjat träna och kanske ska låsa in mina saker. Väl där inne pratade alla arabiska och jag ställdes mot frågan om jag skulle våga prata det eller köra på svenska. MEN eftersom jag tänkt att jag skulle bli lite mer ”osvensk” (ursäkta uttrycket och prata mer med okända människor) så var det lite av ett try. Så jag frågade honom vad lås heter på arabiska eftersom detta var ett ord jag inte hade koll på. Det bröt isen och de tyckte nog att det var skoj med min ”arabi mitkassar”, dvs. broken Arabic. Jag blev jätteglad över att få använda det jag kan med, kände att jag sken upp!  

Sen gick jag för att träna och hamnade självklart längst fram vid speglarna på ett Step Up vilket jag aldrig kört innan. Jag brukar alltid ställa mig längst bak för att iakkta de andra, men det gick alltså inte. Det var ibörjan katastrof, men ganska komiskt att se hur mkt efter jag var alla andra. Pricken över i:et var att jag hade två olikfärgade strumpor. Det gjorde det hela mer komiskt. Men men, ibland behöver man ju träna på att stå längst fram i vad det än gäller, utmana sig själv lite, så försökte se det som det.

När jag väl kommit ut därifrån så gick jag i mina träningskläder hemåt. Då ser jag Blondinbella hos en frisör (tror jag) och är överaskad att jag känner igen henne eftersom jag är sämst på att både veta om och känna igen kändisar. Sen på kvällen gick ha dock hem och kollade in hennes blogg för att se om det kunde stämma. Vilket det verkligen inte gjorde då hon inte ens verkade vara i Sverige. Jag visade mig ialla fall bra på att känna igen någon som var väldigt lik henne!

Summan av kardemumman är nog att vanliga dagar kan bli ganska ovanliga (om man tänker på det med andra ord)!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera