Uddevalla och prata inför en massa människor

Sådär så! Nu var man tillbaka vid skrivbordet efter en intensiv helg. Åkte torsdag eftermiddag till Uddevalla där jag på fredagen hade en föreläsning om engagemang och om FN och FN-förbundet. På eftermiddagen blev det lite mer interaktiva grupparbeten som gick ut på att de skulle planera ett projekt och sedan få lite tuffa frågor av de andra (då de fick olika roller och blev en slags urvalskommittée). Dagen gick bra och jag var i en jättetrevlig grupp på eftermiddagen som verkligen gick in i rollen som urvalskommitté!

Fick också lite tips och feedback om hur man kan göra presentationer av samma typ ännu bättre i framtiden. Sånt känns viktigt att få då det inte är helt lätt att avgöra hur intressant och bra man gör det. Mer interaktiva saker är något jag tar med till nästa gång jag gör något liknande. 

En sak som är bra dock var att det kändes inte alls lika skräckinjagande att stå på scen och bli tittad på. Det har det verkligen gjort innan, men ser nu ut att blivit lite lättare och mindre skräckinjagande. Dagen innan skrev jag faktiskt upp några saker för mig själv som jag vill tänka på typ:

* Prata långsammare (speedar jämt upp saker av vån anledning).
* Se scenen som en vän istället för fiende
* Läsa av publiken lite

Att skriva upp såna saker för en själv är något som jag kan rekommendera! Det är som att det går mkt lättare när man väl har antecknat ner det, ialla fall för mig. Känner sig också lite mer förberedd.

Bilder ifrån Uddevalla kommer imorgon, då de ligger på min egna dator som inte är här.

Sen efter Uddevalla bar det iväg direkt till Malmö för Ungdomsansvarigsträff. Men det tar vi i nästa blogginlägg så att jag även kan få in lite bilder därifrån. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera