Vart man ska bo- landsbygden eller stan?

Idag var jag ute och gick med hunden. Kom att fundera på hur det skulle vara att flytta tillbaka hit, till det lilla samhället. Jag gillar ju naturen, luften, friheten och tystnaden. Frågan är ju här som i många av världens andra länder hur kan man göra landsbygden attraktiv att bo i?

Urbaniseringen har ju skett i en rasande takt och frågan är ju hur denna går att bryta? En levande landsbygd är ju bra! Det måste finnas fler möjligheter än att bara ha de traditionella jobben här, såsom lärare, bonde eller kommunalanställd. Hur kan jag som vill på ngt sätt jobba med globala frågor (även om det är på ett mikronivå) göra det här?

Jag diskuterade frågan med en kvinna som nu hjälper mig med att sätta ihop min Egyptenutställning. Hennes svar var egenföretagande, entreprenörskap och att använda tekniken. Vem vet en dag kanske? Nu i eftermiddag blir det dock upp till huvudstaden igen. Det är inte dåligt det heller! :)

Jag som bara hade tänkt visa mina bilder mest för att ”få det gjort”, har nu helt ändrat plan efter att ha pratat med henne. Nu planeras en kombinerad interkulturell kväll och fotoutställning här i februari. Tanken är att man genom detta kan få ortens flyktingar och övriga befolkning att mötas och spendera en trevlig kväll ihop. Tror det hade varit bra då det tyvärr även här finns främlingsfientliga krafter. Hoppas jag lyckas ro projektet i hamn!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera