15 oktober

För vissa av er är 15 oktober och 15 april bekanta datum. Det är sista ansökningsdatumen när man söker kurser och program på högskolor och universitet. Först ska man bestämma sig för vad man vill läsa och sen ska man hålla tummarna ända fram till sommaren för det är då man får veta om man har kommit in eller inte.

Ibland så får jag panik för jag känner att det måste vara omöjligt att få jobb när jag är färdigutbildad och att det finns så många duktiga människor runt om i världen. Men då sa min kompis Klara som just nu är ordförande i Malmö FN-förening några kloka ord. Klara sa att man får välja något som man ska nischa in sig på och att det är förhoppningsvis det som får en att stå ut från mängden. Klara läser ekonomi och är intresserad av miljöfrågor och det är hennes nisch. Jag tycker att det hon sa låter jättebra. Man kan ju inte läsa allt så det bästa är att välja det som man brinner för och sen hoppas att man en dag kan få jobba med något som gör en glad.

En klok medlem i Malmö FN-förening som arbetat för FN i många år och som nu senast var i Sudan sa att man inte ska vara kräsen när man letar sitt första jobb. Han hade läst statsvetenskap och hans första jobb var som valobservatör i jag tror det var Burma. Hans visdomsord till mig var att man får börja någonstans och prova sig fram tills man hittar det som man är intresserad av.

Jag har inga visdomsord till dig så det är därför jag skriver om vad andra sagt till mig. Men det jag kan säga är att jag vet hur det känns att vara förvirrad och orolig inför framtiden men det enda vi kan göra än så länge är att plugga på och försöka vara aktiva inom lokaorganisationer och sen så får vi se var i världen vi hamnar!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera