arbetsmiljö forts.

Jag fick en kommentar till mitt förra inlägg från arbetsmiljöverket! Väldigt trevligt att en myndighet hittat hit och skrivit en kommentar till mitt inlägg. Enligt dom är det inte tillåtet att arbeta på en höjd som överstiger två meter utan att man är skyddad.
Idag arbetar killen på fjärde våningen utan någon skyddsutrustning!!!
Så nu har jag ringt arbetsmiljöverket. Jag fick prata med en väldigt trevlig kvinna som sa att dom har inspektörer som åker runt och kollar arbetsplatser men dom har inte så många så hon visste inte om dom skulle hinna hit för att kolla efter. Hoppas dom hinner. Det är två våningar kvar på byggnaden så killen ska ännu högre upp.
Jag förstår självklart att det inte är killens fel men jag tycker att man ska anmäla sånt här för det är arbetsgivarens ansvar att se till att det är en säker arbetsplats. Och man ska inte snåla med säkerheten. Jag vill inte att killen får sparken, jag vill att han ska få arbeta på en säker arbetsplats där han inte riskerar livet vilket han gör när han står på en planka på fjärde våningen utan någon skyddsutrustning. 
Jag blir så arg!
Så snälla inspektör, kom hit så snabbt du kan
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera