Årets bästa helg- UNg09

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen efter att ha deltagit på årets bästa helg- UNg09! Vi var cirka 75 personer som spenderade fredag till söndag tillsammans i soliga Nyköping.

Helgen började med att jag, Per, Sanna och Eva (från ref. gruppen) åkte till Willys i Nyköping för att storhandla. Det vi skulle köpa var: snacks! Jag har aldrig innan köpt så mycket godis, chips och läsk. Det roligaste var att fylla godispåsarna. Man tog mer och mer och mer och påsarna vägde ungefär 3 kilo styck. Kassörskan såg lite förvånad ut och sa: ja man blir ju lite nyfiken på vad det är ni ska göra.

Efter att ha fyllt bilen med alla mumsiga onyttigheter åkte vi vidare till Stjärnholms stiftsgård där lägret skulle vara. Där var grönt och idylliskt med havsutsikt och hästar som betade i hagen.

På fredagen började vi med känna övningar i smågrupper, sen kom Christina Ulfsparre från Röda Korset och pratade om mänskliga rättigheter. Efter middagen kom Ahnna från WFP (Världslivsmedelsprogrammet) och talade om Freerice, ett roligt spel som bidrar till att man kan bekämpa fattigdomen i världen.

På kvällen kunde man välja mellan att lära sig mer om Freerice, kolla på film, tävla om vem som kan göra det snyggaste trycket till en ungdomströja, spela biljard och pingis eller att helt enkelt umgås. Jag gick och la mig tidigt men många andra var vakna länge.
På lördagen började vi med ett gruppfoto som blev så här fin:

Efteråt fick man välja om man ville spela ett klimatrollspel eller vara med på en klimatworkshop.


Därefter hade vi erfarenhetsutbyten och sen kom helgens höjdpunkt: Afrikansk dans! Alla som ville fick prova på att dansa till livemusik och det var superduperskoj. Man dansade sakta först och sen blev det snabbare och snabbare och varmare och mer komplicerat. I slutet stod vi i en stor ring och dom som ville kunde gå in i ringen och dansa. Det gick lite trögt i början men plötsligt så hoppade alla in i dansen och började dansa freestyle afrikansk dans och det var helt underbart och enligt mig tom bättre än när dansgruppen Bounce dansade till Thriller på Sergels torg.(om du inte vet vad jag pratar om måste du kolla upp det på Youtube)

Efter dansen var alla utmattade och glada och under resten av kvällen fick man göra vad man ville. Jag vet inte när folk gick och la sig men under frukosten på söndagen såg alla väldigt trötta och tysta ut.

På söndagen röstade vi i T-shirt tävlingen och Viktor från Kristianstad vann efter en spännande andra valomgång. Du kommer höra mer om T-shirten snart.

Vi avslutade helgen med en stor spontankram där alla sprang in i en ring och kramade varandra. Det kändes lite sorgligt att åka hem men jag hoppas att man får träffa många av deltagarna igen. Sen så gick det rykten om att det ska skapas en UNg09 Facebook grupp så det får ni hålla utkik efter!

Till slut skulle jag vilja tacka världens bästa ref.grupp som var superduktiga och hjälpte mig under hela helgen och gjorde helgen till årets bästa helg. TackTackTack

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 reaktion på “Årets bästa helg- UNg09

Kommentera