Årets ref. grupp: Arash Azarbad

Lite allmän infromation

Är 17 år gammal, bor i Tyresö strax utanför Stockholms kommun, går tvåan på NV-programmet i Tyresö Gymnasium och är med i Stockholms FN-förening.

Om du fick en miljon, vad skulle du göra då?
Om jag fick en miljon kronor så skulle jag ge pengarna till mina föräldrar.

Om du fick resa var du ville imorgon, var skulle du resa då?

Tror det skulle bli Egypten, för de har så rik kultur och historia och det skulle vara riktigt häftigt att få se pyramiderna från nära håll!

Varför är FN bra?

FN är bland annat bra för att de sammansluter länder och därmed hindrar större konflikter. Det är en organisation som står för de mänskliga rättigheterna och fred, och bara det är något som betyder oerhört mycket.

Och det viktigaste FN gör enligt mig är nog att bidra till att bevara freden i världen så gott som det går, samt att hjälpa drabbade länder att bygga upp ett samhälle så att de klarar sig själva så småningom.

Vad har du gjort tidigare som är FN-relaterat?

Något FN-relaterat som jag tidigare gjort är att ha kontaktat FN-förbundet när jag har haft frågor angående FN eller saker som de gör. Och att ha läst om FN i skolan.

Vad innebär det för dig att vara med i ref. gruppen?

Att få vara med i ref. gruppen är något jag verkligen uppskattar. Jag är väldigt glad att jag kom med och det är roligt och givande att träffa andra engagerade människor. Har alltid varit lite av en dröm att ”få jobba med något inom FN” och det känns bra att vara med och kunna göra skillnad.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera