Årets ref. grupp: Viktor Olsson

Lite allmän information

Nyligen fyllt 19 år, bor i Åhus utanför Kristianstad där jag går på FN-skolan Söderportgymnasiet. Det är även Kristianstad som är min FN-förening.

Om du fick en miljon, vad skulle du göra då?

Jag hade nog sparat på det, inför kommande utlandsstudier och annat dyrt! Men om man hade kunnat se runt allt det där allvarliga hade jag nog tagit en tur Asien runt för pengarna.

Om du fick resa var du ville imorgon, var skulle du resa?

Tillbaka till Kina och Asien! Det är fascinerande kulturer, religioner, ekonomier och visioner som väntar där!

Varför är FN bra?

Det behövs något som kan se förbi sin egen stat och regerings bästa för att hjälpa människor världen över. FN är en mötesplats, en fredsmetod, ett viktigt hjälporgan och en stark bevakare på oroligheter och problematik världen över.

Vilka FN-frågor tycker du är viktiga?

Jag tror att biståndsarbetet hade behövt utvärderas och ges mer riktlinjer från FN. Samtidigt är en så enkel sak som mat och vatten till världens hungrande och vid katastrofer viktigt.

Vad har du gjort tidigare som är FN-relaterat?

Deltagit på träffar och UNg-läger. Genomfört flertalet FN-rollspel, NGO-forum och klimatrollspel, både som delegat och ordförande. Min utbildning är också FN-relaterad, likaså mitt projektarbete.

Vad innebär det för dig att vara med i ref. gruppen?

För att göra utdrag i min ansökan:

ENGAGEMANG!


Det är just den känslan jag vill hjälpa till att sprida och stärka genom att vara med i referensgruppen. Jag tror att jag kommer att tillföra energi, engagemang och idéer. En idé jag håller hårt vid är FN-bussen, en idé jag och andra kom på när vi sågs i Göteborg. Men givetvis finns det rum för många, många fler idéer. Jag brukar tänka som så, att ju fler idéer som dyker upp, ju fler personer som med sin delaktighet och finurlighet slår sina påsar ihop, desto bättre blir slutresultatet.


Vidare ser jag min delaktighet i referensgruppen som processpådrivare och moderator. Samtidigt som man ser till sig själv och sina åsikter, måste gruppen agera ihop och sträva mot de gemensamma målen, mot det bästa resultatet. Samtidigt som jag mer än gärna pratar, med några eller framför hundratals personer, har jag en god förmåga att lyssna.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

En reaktion på “Årets ref. grupp: Viktor Olsson

Kommentera