Att cykla till jobbet är bättre

Idag har jag cyklat till jobbet! Jag har upptäckt City bikes, ett väldigt häftigt koncept som vi tyvärr inte har i Malmö. När jag flyttade hit insåg jag att jag bor lite för nära jobbet för att ta bussen men lite för långt för att gå utan att det blir alldeles för tråkigt. Och eftersom man inte får ta med sig cykeln mellan Malmö och Stockholm så löste City bikes alla mina problem.

Synd bara att alla cyklarna inte fungerar sådär jättebra. Cykeln jag använde imorse hade ingen handbroms och ettans växel fungerade inte. Visst behöver man inte använda ettans växel så ofta men för att ta sig till jobbet så måste jag cykla över Västerbron. Så här ser den ut:

Den kanske inte ser så jobbig ut på bilden men jag lovar att den uppförsbacken inte är så skoj och så får man inte glömma att det blåser där uppe! Så där tog jag mig fram på tvåans växel och försökte njuta av utsikten samtidigt.. Det gick sådär

För att vara en storstad med massor av backar så tycker jag ändå att här finns många cyklister och många som har hjälm. Men det kanske bara är i innerstan? Jag har cykelbana hela vägen mellan hem och jobb vilket jag är överlycklig för, annars hade jag nog inte vågat cykla.

Men cykla ska man göra för det är bra för miljön och bra för hjärtat och det är två saker vi borde vara lite extra rädda om. Föresten får man inte glömma att det i December kommer hållas ett jättestort klimattoppmöte i Köpenhamn. Då ska världens ledare samlas för att försöka nå ett nytt klimatavtal efter att Kyotoprotokollet löper ut. Därför kan det vara extra passande att genomföra någon sorts klimatprojekt i din förening. Hör av dig om du vill ha tips och idéer eller om ni redan har planer på ett projekt.

När jag har slutat jobba idag ska jag cykla tillbaka över Västerbron en gång till och hålla tummarna för att min cykels växlar fungerar som dom ska.

Då kommer jag kanske se så här glad ut

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

3 reaktion på “Att cykla till jobbet är bättre

  1. Japp cykel är bra och framförallt cykelHJÄLM! Det ska jag skaffa efter att fått hjärtat i halsgropen flera gången under dagens tur… Det borde visa att man har ngt unnanför pannbenet :)

  2. Jag älskade cykeln blogg!
    Jag önskar jag hade cykel till skjuts till jobbet … Jag tar buss och det tar jag 5 minuter, så jag måste köpa en cykel. eller en bil. Jag tror att jag är gamla nog för en bil. men en bil är förorenande, så jag stannar med cykeln, som jag fortfarande att köpa.
    så jag kan bara gå … vad som helst

    fortsätta skriva!
    Jag älskar malmö!

Kommentera