Att utvärdera

Igår hade vi en workshop om uppföljning och utvärdering tillsammans med Klas Palm. Jag hade aldrig hört talas om Klas innan men det hade många andra på kansliet. Han är en konsult som har stor erfarenhet av att arbeta med utvärderingar inom frivilligorganisationer. Det som gjorde mig väldigt imponerad var att han och hans familj bor i Mocambique där hans fru jobbar för SIDA. När han sa det slog det mig: här är jag på en arbetsplats med massor av människor som har rest och bott i olika delar av världen och arbetat med att hjälpa andra. Inte illa! Jag har hört vissa av mina arbetskompisar berätta om vad dom har gjort i sina liv men det var inte förrän han sa det som jag plötsligt började tänka på hur häftigt det var. Men typiskt mig så blev lyckan kortvarig. Sen började jag tänka på mig själv och min egen framtid och jag undrar om jag någonsin kommer få göra något lika häftigt och så blev jag lite nervös och ångestfylld och då var det dags att börja tänka på något annat.

Så tillbaka till workshopen. Eftersom FN-förbundet får bidrag från t.ex. SIDA och UD så är det viktigt att man utvärderar dom projekt som man genomför. Och att utvärdera är inte så lätt. Man ska tänka på massor som t.ex. hur man ska samla in information för utvärderingen, vem som ska samla in informationen, när det ska göras, vilka förberedelser som behövs och lite till. Så nu har jag lite att klura på!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 reaktion på “Att utvärdera

  1. Sonay, min vän! Du kan göra lika häftiga saker som han! Bli inte ångestfylld av det utan lär nåt av honom istället. Vill du göra liknande saker kommer du fixa det, du får bara satsa på det! Tror på dig :) Kram kram!

Kommentera