Att volontära utomlands

Igår var jag på en informationsträff hos Peaceworks (tidigare IKU) där dom berättade om hur man kunde åka ut som volontär med hjälp av Peaceworks. Det visade sig att dom hade massor av olika volontärprogram med allt från 2 veckors-utbyten till 1 års-utbyten. Man kunde resa till massor av olika länder och jobba med näst in till vad som helst.

Där var tre tjejer som som hade varit volontärer som berättade om deras äventyr och en av dom hade varit i Nigeria och hjälpt till på en skola i en SOS-barnby vilket jag tycker låter helt underbart! Sen var där också en annan tjej som hade kommit till Sverige från Ghana och hon berättade att hon ibland kunde känna sig ensam här jämfört med i Ghana där hon alltid hade så mycket folk runt sig hela tiden. Hon sa att ibland när hon kände sig ensam åkte hon till T-centralen i Stockholm och bara tittade på folk. Det tyckte jag lät jättedeprimerande tills hon sa att när man är volontär lär man känna sig själv bättre och man växer som person och då tyckte jag att det lät mycket bättre.

Och jag håller med henne, jag tror definitivt att det inte bara handlar om att man åker iväg och hjälper andra utan också att det hjälper en själv. Jag blev jättesugen på att åka utomlands och det kanske du också blev nu? Då kan du läsa mer om Peaceworks och deras olika volontärutbyten här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera