engångstoalett?

Idag läste jag något intressant om ett företag som heter Peepoople och som har skapat Peepoo.

Peepoople arbetar för att kämpa mot ett av världens största problem – det faktum att 2,6 miljarder människor i världen saknar tillgång till en toalett. Peepoople vill att alla människor som så önskar skall ha tillgång till en värdig och hygienisk toalett. Idag bor över 1 miljard människor i extremt tätbefolkade slumområden där avsaknaden av sanitetslösningar får mycket allvarliga hälso- och miljömässiga konsekvenser. Varje år dör 1,8 miljoner människor till följd av diarrésjukdomar, varav 90 procent är barn under fem år.

Peepoo är en självsanerande och biologiskt nedbrytbar toalettpåse som efter användning fungerar som gödsel. Den är en högteknologisk lågkostnadsprodukt som varken kräver initiala investeringar, tillgång till vatten eller fast infrastruktur. Peepoo konceptet är baserat på forskningsresultat från SLU och KTH. Upphovsmannen är Anders Wilhelmson, arkitekt och professor på KTH i Stockholm. Peepoople grundades 2006 och har sin bas i Stockholm.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 reaktion på “engångstoalett?

  1. Ett mycket bra initiativ från ett företag som Peepoople! Jag tror att detta kan bli en utmärkt lösning för världens fattiga som saknar tillgång till toalett. Frågan är bara hur mycket den kostar och hur stora investeringarna måste bli. Vilka kommer ha råd att köpa den? Är det staten eller de fattiga människorna själva?

Kommentera