Ett annorlunda projekt

Att genomföra ett projekt behöver absolut inte vara tråkigt. Man behöver inte ha ett informationsbord utanför matsalen i skolan. Man kan hitta på något annorlunda istället. Som att cykla från Bålsta till Göteborg och samtidigt samla in och marknadsföra FN-förbundets kampanj Röj en Mina. Det är vad jag kallar ett annorlunda och häftigt projekt!!
Läs mer om projektet här:
Pengarna rullar in är ett gymnasieprojekt som styrs utav Daniel Johansson och Oskar Berge. Projektet går ut på att vi ska cykla från Stockholm till Göteborg och samla in pengar till hjälporganisationen och FN´s kampanj ”Röj En Mina”.

Eftersom vi kommer att leva primitivt och startar detta projekt med tomma händer, är vi just nu i fasen att hitta sponsorer. Vi säljer annonsplatser på våra profilkläder för ynka 500 kronor, där pengarna kommer att gå först och främst till tryckkostnader men också till utrustning osv.

Bakgrund till projektet –

När vi bestämde oss att börja med projektarbetet ville vi inte vara som många andra utan sticka ut och inte göra något som är mot det teoretiska hållet. Utan vi ville testa vårt eget psyke och fysiska prestation och samtidigt kunna leva snålt för att kunna enklare föreställa sig hur de kan vara att leva i ett fattigt land. Vi ville ha en utmaning men samtidigt bidra så mycket som möjligt och kunna gör sitt till att hjälpa de personerna som inte har lika gott ställt som vi.

Vi tycker att alla borde försöka lyfta sitt finger för världens fattiga och hjälpa till.

Följ deras äventyr här

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera