FN-dagen

Det har hänt massor med skoj nu när vi har firat FN-dagen. Här kommer lite bilder.

Jag och Eva Iveroth från ref. gruppen var på Sundsvalls gymnasium och firade FN-dagen tillsammans med dom. På förmiddagen höll vi i en klimatworkshop och efter lunch skulle vi ha klimatrollspel. MEN det hade blivit något fel i planeringen på skolan och det kom inga elever till rollspelet så det blev inställt! Så vi var fast i Sundsvall från kl 12 till kl 4. Vad kan man hitta på i Sundsvall då?

Jo, man kan gå på loppis. Den fina hatten och vantarna fick följa med henne hem till Uppsala. Och jag köpte en lampa.

Eller så kan man gå på sightseeing. Eva håller i presenterna som vi fick från skolan. En necessär, en kokbok med klimatsmart mat och en novellsamling!

Och så här gör man när man får lock för öronen på tåget.

I torsdags höll FN-förbundet i ett seminarium om FN och Afghanistan. Ämnet för seminariet var: Hur ska Sverige verka för utveckling och säkerhet i Afghanistan? I debatten deltog Aleksander Gabelic, ordförande i FN-förbundet, Håkan Hedlund, överste, tidigare chef för den svenska styrkan i Afghanistan, Gudrun Schyman, talesperson (FI), Allan Widman, ledamot i Försvarsutskottet (FP)och Ann Wilkens, ordförande i Svenska Afghanistankommittén.


Det var en väldigt livad debatt och Gudrun Schyman livade upp det ännu mer med hennes åsikter om att Sverige inte borde ha några trupper i Afghanistan och istället hjälpa landet på andra sätt. Hon var väldigt rolig att lyssna på och skämtade massor.


Jag träffade min kompis Karolin från Malmö FN-förening.

Och det bjöds på FN-bakelse. Den var väldigt krämig och god.
På FN-dagen var det en stor konsert på Klara Kyrka med 500 körsångare!! Ola Salo var där eftersom han hade komponerat Mass for my generation som kören sjöng. Han hade jättelångt skägg och man kände knappt igen honom. Jag vet att han har spelat i Jesus Christ Superstar i Malmö och han kanske har vant sig så mycket vid att vara skäggig så att han inte vill raka sig… Lasse Åberg var också där. Jag kände inte igen honom först när han kom in så jag frågade honom om han hade en biljett. Då sa han: jag är här för att ta emot ett pris. Pinsamt!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera